[VIDEO-FOTO] Sute de concurenți au participat la evenimentul sportiv și umanitar :AlerGând la Pădure Reșița 2018!

1949

Sute de participanți au luat parte, astăzi, la tradiționalul eveniment ”AlerGând la Pădure”. Au spus prezent la start peste 100 de concurenți în proba de 20 km, peste 200 în cea de 10 km și peste 100 în probele rezervate copiilor.

Primii au plecat în cursă alergătorii de la 20 km: Semi-maratonul Resitei “AlerGând la Pădure”!

Apoi au urmat să plece în cursă cei de la 10 km, mult mai mulți înscriși pentru această probă: Cros Resita “AlerGând la Pădure”!

Copiii au spus și ei prezent în probele lor, desfășurate în centrul civic al orașului de pe Bârzava:

Au fost concurenți veniți să-și testeze capacitățile din mai multe județe ale țării, dar și de dincolo de granițele ei, din: Republica Moldova, Germania, Spania.

 

Au sosit la Reșița, unii pentru prima dată, iar alții pentru plăcerea de a explora împrejurimile orașului din Banatul Montan. S-au bucurat și în acest an de un traseu de vis, așa după cum l-au catalogat chiar participanții, iar pentru unii traseu la dovedit chiar dificil. În special la coborâre au întâmpinat probleme. Unii s-au accidentat ușor, dar au beneficiat de ajutor de specialitate la sosire.

Câștigătorii sunt următorii:

10 km, 16-35 de ani:

Masculin:

I. Darius Gagiu din Oravița

II.Samuel Moșuleț din Oravița

III. Andrei Mititelu din Petrila

Feminin:

I. Gilda Ștefănescu din Timișoara

II.Andreea Șușcă din Arad

III. Andreea Sandu din Reșița.

10 km, +36 de ani:

Masculin:

I. Ciprian Duluș din Beiuș

II. Silviu Lighezan din Reșița

III. Adrian Iancu din Reșița.

Feminin:

I.Otilia Moț din Arad

II.Simona Lia Băcilă din Caransebeș

III. Rozalia Svaia din Timișoara.

20 km ,16-35 ani:

Masculin:

I. Ionuț Maran din Jena

II.Victor Manoilă din Timișoara

III.Iuli Mârdan din Hațeg

 

 

Feminin:

I. Raluca Burtea din Arad

II. Alina Preda din Timișoara

III.Steluța Rațiu din Timișoara

20 km ,36-50 de ani:

Masculin:

I. Marcel Laza din Beiuș

II. Cristian Minghel din Reșița

III.Marian Vlad din Timișoara

Feminin:

I. Mioara Miloș din Reșița

II.Linda Motoiu din Reșița

III. Adina Tipei din Arad

 

20 km, +51 de ani:

I. Doru Sîrbu din Reșița

II.Mircea Pleșu din Arad

III. Mihai Lisețchi din Timișoara.

Feminin:

I. Diana Miazga din Arad.

La categoria OPEN clasamentul a fost următorul:

FEMININ:

1. Raluca Burtea din Arad

2. Maria Miloș din Reșița

3. Alina Preda din Timișoara.

MASCULIN:

  1. Marcel Laza din Beiuș
  2. Cristian Minghel din Reșița
  3. Ionuț Maran din Jena.

Latura umanitară a ocupat un loc important și în acest an. La această ediție participanții și susținătorii au putut face donații pentru înființarea Fundației Comunitare Caraș-Severin, prin care se vor realiza o serie de proiecte menite să ajute persoanele defavorizate sau aflate în dificultate. S-au adunat în total, conform organizatorilor: 7132 lei!!! Mii de mulțumiri celor care au DONAT!

Cinste tuturor participanților, adevărate exemple pentru noi. Nu putem să nu-l felicităm pe Grațian, tânărul care ne-a demonstrat și astăzi că prin multă voință poți muta munții.

În ciuda problemelor de sănătate a încheiat cursa de 10 km. Și el și alții, care în ciuda vârstei și a intervențiilor medicale au trecut linia de sosire cu brio.

Cei mici au avut și ei partea lor de întrecere și distracție. Au concurat la două categorii până la 12 ani și peste 12 ani. După concurs s-au bucurat, alături de toți concurenți de Pasta Party, de alimentare și hidratare eficiente, care se adaugă unor kituri de participare.Toți au primit rucsacuri, băuturi răcoritoare, medalii, fructe. Toate au fost pregătite cu drag pentru concurenți de voluntari. 10 au fost numai de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Aurora din Reșița. Cei mici au participat și la un flashmob, prin care și-au făcut încălzirea înainte de întreceri.

Organizatorii evenimentului ”AlerGând la pădure” sunt: Asociația Bike Atack Reșița, în parteneriat cu Primăria Reșița, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, Direcția Silvică Caraș-Severin, Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin, Poliția locală Reșița, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Salvamont Caraș -Severin, Crucea Roșie Caraș-Severin,Serviciul de Ambulanță Caraș-Severin, numeroși sponsori.

Se aduc mulțumiri tuturor voluntarilor implicați trup și suflet pentru ca evenimentul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

A fost un adevărat succes și această ediție la organizarea căreia și-au adus un mare aport: Laszlo Kokovici, Oana Borza, Cătălin Gavrilă.

RADIO ROMANIA REȘIȚA este partener oficial media al evenimentului umanitar și sportiv: AlerGând la Pădure!

Cristina Corocan

 


În total in cele doua probe au pornit, pe cărările din jurul Reşiţei 320 de participanti! Sunt concurenţi din toată ţara, din Republica Moldova, Germania şi Spania, români veniţi acasă.

 

 

Participare numeroasă și în acest an la tradiționalul concurs Alergând la pădure Reșița 2018

Peste 500 de concurenți și-au anunțat participarea la evenimentul sportiv și umanitar Alergând la pădure  Reșița 2018. Cei care doresc să fie prezenți la competiție se mai pot înscrie azi în ziua concursului, la standurile amplasate în centrulcivic al orașului. Alergând la pădure, ediția a 4-a va avea loc duminică, de la ora 10, și va cuprinde probele de 10 și 20 de km, dar și cele rezervate copiilor ladiferite categorii de vârstă. Startul și sosirea vor fi în centrul Reșiței. Circulația rutieră va întreruptă temporar pe unele strazi laturalnice ce tranzitează centrul orașului.

Probele sunt următoarele:

  • Cros Resita “AlerGând la Pădure”:+10km, avand o diferenta de nivel pozitiva de aproximativ +500 m precum si o diferenta de nivel negativa de -500 m.
  • Semi-maratonul Resitei “AlerGând la Pădure”: +20 km, având o diferenta de nivel pozitiva de aproximativ +1000 m precum ai o diferenta de nivel negativa de -1000 m.
  • Curse dedicate copiilor cu varste sub 16 ani care vor avea loc in perimetrul centrului civic al Resitei.

Anul acesta întrecerile, startul și sosirea, se mută de pe stadionul din Valea Domanului pe platoul din fața sălii polivalente. Traseele vor fi puțin mai scurte,dar mai dificile. Copiii cu vârsta până la 16 ani vor concura pe un traseu amenajat în centrul civic al Reșiței. Participanții vor primi diplome de participare, tricouri. De asemenea, cu toții pot participa la Pasta Party!

Participarea este gratuită existând însă posibilitatea efectuării de donaţii care vor fi redirecţionate către o organizatie non-guvernamentală cu misiune socială din Reşiţa”, a spus Kokovics.

Organizatorii evenimentului ”AlerGând la pădure” sunt Asociația Bike Atack Reșița, în parteneriat cu Primăria Reșița, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, Direcția Silvică Caraș-Severin, Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin, Poliția locală Reșița, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Salvamont Caraș -Severin, multipli sponsori.

—————————————-

În această perioadă se desfășoară înscrierile pentru evenimentul AlerGând la Pădure Reșița 2018! Până în prezent s-au înscris aproape 400 de concurenți din mai multe județe ale țării.

Echipa Reşiţa Trail în parteneriat cu Asociaţia Bike Attack Resita organizează, duminică, 29 aprilie, la Reșița, cea de-a IV-a ediție a concursului de trail running AlerGând la Pădure. Detalii avem de la unul dintre organizatori, Laszlo Kokovics:

”Pentru anul acesta am conceput un site alergandlapadure.bikeattack.ro, unde se pot face înscrieri până în data de 26 aprilie.

Evenimentul AlerGând la Pădure va avea loc duminică, 29 aprilie, de la ora 10.00.

Radio România Reşiţa este partener oficial media al evenimentului.

Cristina Corocan