Facebook își informează utilizatorii dacă au date furate.Cum poți verifica dacă ești afectat

Facebook a lansat un nou instrument online  prin care utilizatorii acestei aplicații pot verifica dacă datele lor au fost colectate în scandalul Cambridge Analytica.

Cum pot verifica dacă informaţiile mele au ajuns la Cambridge Analytica? Accesând acest link utilizatorii pot afla dacă datelor lor au fost colectate cu ajutorul aplicaţiei ”This is your digital life”.

Peste 112.300 de români ar fi fost victimele scurgerii de date de la Facebook către Cambridge Analytica, după ce 78 de prieteni comuni ai acestora au instalat aplicaţia ”This îs your digital life”, a anunțat compania.

“Nu am făcut suficient să împiedicăm folosirea rău intenţionată a datelor despre utilizatori. Nu ne-am dat seama, de cât de mari sunt responsabilităţile noastre şi a fost o eroare gravă”a susținut Mark Zuckerberg, care urmează să fie audiat în Senatul American.

Compania a pierdut 80 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă în ultimele 3 săptămâni, după ce s-a aflat că datele personale a 87 de milioane de utilizatori au fost colectate de Cambridge Analytica şi probabil transmise mai departe către Rusia. Astfel Moscova s-ar fi folosit de Facebook pentru a răspândi propagandă politică în cursul campaniei electorale americane din 2016.

Cele mai citite

Related Articles