Microbuz românesc implicat într-un accident în Austria. Șase românce au fost rănite

Un microbuz de pasageri în care se aflau opt cetăţeni români (majoritatea femei) a fost implicat ieri într-un accident rutier pe o şosea din Austria. Şase femei au fost rănite: cinci dintre ele au suferit leziuni uşoare, iar a şasea a fost spitalizată a relatat publicația austriacă kleinezeitung.at.  Româncele care se aflau în microbuz lucrează ca îngrijitoare  în Austria.

Conform presei din Austria, accidentul a avut loc în apropierea oraşului Trieben, unde microbuzul a ieşit în décor  intrând în coliziune cu zidul de la marginea carosabilului din cauze care nu au fost încă precizate.

În urma accidentului, cinci femei cu vârste între 34 şi 63 de ani au fost rănite uşor, iar o a şasea, în vârstă de 58 de ani, a suferit răni grave, fiind internată la un spital din  Judenburg. Femeiele sunt românce şi lucrau ca îngrijitoare la familii din Austria.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au declarat, duminică, că misiunea diplomatică de la Viena face verificări în acest caz, o anchetă a Poliţiei locale fiind în desfăşurare.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au transmis, pentru News.ro, că, potrivit datelor comunicate de autorităţile austriece, una dintre persoanele afectate a fost transportată la o unitate medicală din proximitate, starea sa de sănătate fiind stabilă, iar ceilalţi şapte pasageri din autovehicul au suferit răni uşoare şi se află în afara oricărui pericol.

“Misiunea diplomatică monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să intervină dacă situaţia o va impune”, arată MAE.

2 COMENTARII

  1. PAI PATRONI NU SE MAI SATURA DE BANI SI TRIMIT DOAR CITE UN SOFER SI ALA OBOSIT . VINE DINTRO CURSA SI PLEACA IN ALTA . NUI INTERESEAZA DE SIGURANTA PASAGERILOR DOAR BANI SA IASA .

  2. Bine ca sa rectificat si inteles… ingrijitoare batrani…nu asistente…iar acidentele se produc pe seama oboselii…datorita firmelor de transport care nu asigura doi soferi…..schimbul pentru a conduce esalonat,pauze de somn…pe teritoriul celor trei tari ,respectiv Romania ,Ungaria si Austria….acestea lasa de dorit,
    …alte comentarii ar fii de prisos…insa in final totul se rezuma la bani….ca de altfel peste tot .
    Deviza firmelor…transport in siguranta si rapid…deviza mea ca si calator…nu ma urc in praful votru de masina pana nu asigurati doi soferi…si punct…altfel alegeti sa muriti inainte de vreme…

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles