Lumina Sfântă a învierii, împărţiţă credincioşilor de Preasfinţitul Părinte Lucian la Caransebeş

Credincioşii caransebeșeni care au participat la Slujba Învierii Domnului, la Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş, au primit Lumina Sfântă de la Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Şi anul acesta a fost adusă în Episcopia Caransebeşului, Sfânta Lumină de la Mormântul Domnului din Ierusalim. Astfel, o delegaţie a Episcopiei Caransebeşului, s-a deplasat la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, unde au întâmpinat Sfânta Lumină, adusă cu un avion de la Bucureşti. Sfânta Lumină a fost împărțită și în mai multe parohii din Eparhia Caransebeșului.

Ierarhul a oficiat prima parte a Utreniei Învierii din noaptea Sfintelor Paşti, pe esplanada Catedralei episcopale, în prezența a numeroși credincioși, care au umplut piața Miron Cristea, apoi a continuat în interiorul acesteia, unde potrivit obiceiului a sfinţit „Paştile”, pâinea şi vinul, din care credincioşii vor lua în fiecare zi din Săptămâna Luminată.

Sfânta Liturghie a praznicului Învierii Domnului a fost săvârşită la Catedrala episcopală, în prima zi a Sfintelor Paşti, de către Preasfinţitul Lucian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La sfânta slujbă au participat autorități centrale și județene, precum și numeroşi credincioşi, iar răspunsurile au fost date de corul acestui sfânt locaş, condus de părintele Gheorghe Tistu.

La orele serii, Preasfinţia Sa a oficiat slujba Vecerniei sau „A Doua Înviere”, în Catedrala episcopală din Caransebeş, în cadrul căreia, potrivit tradiţiei Bisericii noastre, a fost citită pericopa evanghelică în mai multe limbi.

De același autor

Related Articles