Caraș-Severinul un județ minunat! Prea puțin promovat…

131

Tinerii sunt întotdeauna cei mai buni ambasadori, pentru că sunt curioşi şi entuziaşti în orice este nou. De aceea Olimpiada Naţională de Servicii de la Reşiţa a fost o idee inspirată pentru promovarea turismului în Caraş-Severin.

După 4 zile, tinerii, unii cu ochii în lacrimi de bucurie sau tristeţe, în funcţie de rezultatele obţinute (pe care le-au aflat imediat cum s-au publicat pe internet), în unanimitate s-au declarat surprinşi de frumuseţea locurilor şi de ospitalitatea gazdelor, pentru că în program a fost inclusă şi o excursie de o zi în judeţ.

Ca şi concurs a fost interesant, ca zonă este minunată: oamenii sunt primitori, mâncarea este foarte bună în partea aceasta de ţară. Îmi place Cascada Bigăr şi zona morilor de la Rudăria. Concursul mi s-a părut relativ uşor. Nu mai fusesem până acum în zonă. Am cunoscut oameni noi, locuri noi, mâncare nouă. M-au impresionat peisajele și faptul că ne aduc câte un bol mare de ciorbă. Ospitalitatea ne-a surprins foarte plăcut. Chiar foarte bine organizat.

Am avut o experienţă nouă despre tot. Am învăţat lucruri noi. A fost foarte frumos. Este un judeţ plin de culoare, de natură, dar mi-aş dori să fie mult mai promovat. Cred că poate peste o lună sau două o să vin cu ai mei încoace– au fost doar câteva dintre impresiile culese la încheierea olimpiadei, culese de la tineri din Braşov, Bucureşti şi Cluj.

Ultimul act al olimpiadei a însemnat decernarea premiilor.

Povestea s-a încheiat, dar viaţa voastră merge mai departe. Avem nevoie de servicii de calitate, ca să putem arăta lumii că la noi sunt mai multe Elveţii, Italii şi aşa mai departe, a spus inspectorul şcolar general, Ioan Benga. În ceea ce priveşte distincţiile, la acest concurs, doi elevi din Caraş-Severin au obţinut menţiuni. Este vorba despre Andreea-Bianca Codrean, la secţiunea economic-administrativ şi Cristina Borchescu-Creţu, la secţiunea turism şi alimentaţie, ambele de la Colegiul economic al Banatului Montan din Reşiţa. Tinerii au fost recompensaţi cu bani, diplome şi flori, iar rectorul Universităţii Eftimie Murgu, Andrade Bichescu, le-a transmis tinerilor că îi aşteaptă la Universitate, unde vor intra fără concurs şi vor primi burse de merit.

Daniela Tudor