Sancțiuni pentru încălcarea regulilor de circulație

273

Modificările aduse Legii privind securitatea traficului, care intră în vigoare la 2 aprilie, prevăd majorarea sancțiunilor pentru încălcările grave ale regulilor de circulație, în Serbia.

Vor fi majorate sancțiunile și pentru încălcările legii care conduc la consecințe grave” a declarat șeful Poliției rutiere, Neboisa Arsov, precizând că pentru nepurtarea centurii de siguranță se prevede o amendă de 10.000 dinari (90 euro). Arsov a precizat că noua lege prevede purtarea centurii de siguranță și pe locurile din spate. Prin modificarea legii, la conducătorii auto nivelul maxim de alcool a fost redus la 0,2 g/l în aerul expirat.

Poliția rutieră are posibilitatea să testeze alcoolemia fiecărui conducător auto și prin sancțiuni severe vom reuși să reducem numărul victimelor accidentelor rutiere, a apreciat Arsov. Pentru comportamentul agresiv la volan, inclusiv pentru depășirile pe linia continuă sau trecere pe culoarea roșie este prevăzută pedeapsa cu închisoarea de la 30 până la 60 de zile. În acest caz, conducătorii auto vor face închisoare deoarece legea nu prevede posibilitatea înlocuirii pedepsei cu amendă. Conducătorii auto trebuie să înțeleagă că nu orice poate fi cumpărat, iar comportamentul agresiv va fi pedepsit.  (Rador)