Olimpiada naţională de servicii la Reşiţa

578

Municipiul Reşiţa găzduieşte de astăzi  etapa naţională a Olimpiadei de servicii pentru disciplinele economic, administrativ, comerţ, turism şi alimentaţie publică.

În această acţiune sunt angrenaţi 175 de elevi din clasele a XI – a şi a XII-a de la liceele cu profil economic, de comerţ şi turism din întreaga ţară, 42 de profesori însoţitori şi 22 de membri ai Comisiei Centrale.

Festivitatea de deschidere va avea loc astăzi de la ora 18, la sala Lira a Liceului de Artă “Sabin Păutza” din Reşiţa.

Desfăşurarea probei scrise a olimpiadei va avea loc mâine la Colegiul Economic al Banatului Montan, începând cu ora 9.

Pe lângă probele propriu-zise, vor exista şi activităţi conexe, cum sunt participarea la spectacole şi o excursie de promovare a turismului în Caraş-Severin.

Marţi, de la ora 18, la Cinematograful Dacia, tinerii vor participa la spectacolul “Focul nestins al Reşiţei” susţinut de elevi talentaţi de la unităţile de învăţământ din municipiu, cu participarea soliştilor de muzică populară Ramona şi Petrică Viţa. La spectacol sunt aşteptaţi reprezentanţi ai instituţiilor publice judeţene şi locale, personalităţi ale vieţii culturale şi sportive, între care Sabin Păutza, Francisc Vaştag, Luminiţa Dobrescu.

Publicul reşiţean are acces liber în sală.

Totodată, miercuri, participanţii la olimpiadă vor pleca într-o excursie prin judeţ,din care nu vor lipsi vizitarea Complexului mulinologic de la Eftimie Murgu şi cascadele Bigăr şi Beuşniţa, cu scopul promovării imaginii Banatului de Munte, cu frumuseţile sale naturale, cu obiceiurile şi tradiţiile locale.

Joi, tot la Colegiul economic al Banatului de Munte va avea loc proba practică, iar seara de la ora 18,  la sala Lira a Liceului de Artă va avea loc festivitatea de premiere.

La organizarea acestei olimpiade, pe lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean au contribuit şi Consiliul judeţean Caraş-Severin şi Primăria municipiului Reşiţa.

1 COMENTARIU

  1. pe vremuri erati mai pe faza….. deschiderea a avut loc ieri, altii au scris deja, la voi nimic…………….

Comentariile sunt închise.