[FOTO-AUDIO] ”Pădureanca” Manuela Hărăbor, la aniversare!

Motto: „Frumuseţea este… când te uiţi în ochii unei femei şi vezi frumuseţea în inima ei ”. Nate Dircks

Pădureanca, după cum a rămas în sufletele românilor, Manuela Hărăbor împlinește astăzi o vârstă  vârstă frumoasă. Încă din copilărie a intrat în lumea magică a filmului, tatăl său lucrând în cinematografie ca sculptor și machetist la studiourile din Buftea.Un copil frumos, o viitoare doamnă care și-a exprimat personalitatea prin educație, altruism și talent, întregind astfel frumusețea sa fizică. Manuela Hărăbor este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, după ce debutase la vârsta de 4 ani, în filmul Veronica, regia Elisabeta Bostan. Consacrarea avea să o dobândească prin rolul Simina din filmul Pădureanca,regia Nicolae Mărgineanu, un film după o nuvelă a lui Ioan Slavici, în care a fost partenera regretatului Adrian Pintea alături de Victor Rebengiuc.

“Mi-e dor de copilărie,mi-e dor de anii în care nu aveam nici o grijă, mi-e dor de momentul în care știam că eram tot timpul ocrotită de părinți … e normal când treci de o anumită vârstă ți-e dor de lucrurille astea.Mă uit la filmul Veronica și brusc mi se ostoiește dorul …din păcate la Reșița nu am ajuns niciodată cu un spectacol. Faceți o propunere și vin cu drag”, ne-a mărturisit aniversata noastră Manuela Hărăbor.

Viitorul aparține celor ce cred în frumusețea viselor lor, iar Manuela Hărăbor este parte dintr-un vis frumos al teatrului și filmului românesc, fiindcă prin însăși firea sa omul este un artist. El caută să aducă pretutindeni în viața sa, într-un fel sau altul, Frumosul.

Este mamă și o luptătoare neobosită ce încearcă prin toate eforturile să sprijine bolnavii de autism. La 33 de ani de la realizarea filmului și peste o jumătate de secol de viață Manuela Hărăbor este Pădureanca ce duce mai departe lupta în numele celor mai adevărate virtuți omenești-credința, nădejdea și dragostea !

Radio România Reșița, alături de ascultătorii săi, urează un sincer La Mulți Ani, Manuelei Hărăbor!

Epilog: „Oricine are abilitatea de a vedea frumusetea nu va îmbătrâni niciodată”. Franz Kafka

Interviu realizat de Anca Bica Bălălău

Sursa foto Manuela Hărăbor

Cele mai citite

Related Articles