[FOTO] Despre importanța actului teatral în istoria umanității, despre menirea sa și despre proiectele teatrului reșițean vom afla de la Florin Ionescu

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.În Anul Centenarului, Acasă, pe calea undelor ne unim prin Cultură și din respect pentru toţi ascultătorii noștri, aducem pe frecvențele radioului reșițean în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, indiferent din ce generație fac parte, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

Într-o zi cu o semnificaţie aparte pentru toată suflarea românească, 27 martie, 2018, când s-au împlinit 100 de ani de la unirea Basarabiei cu țara, iar Radio România a lansat proiectul dedicat Centenarului Marii Uniri,” Moştenitorii României” și este Ziua Mondială a Teatrului la Palatul Cultural, a fost omagiat poetul Nichita Stănescu cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la naștere.

Managerul instituției a citit mesajul de Ziua Mondială a Teatrului, apoi criticul literar Gheorghe Jurma a făcut o compilație despre cel ce-a fost Nichita Stănescu, ocazie cu care a recitat o inspirată poezie a Îngerului Blond. Seara s-a încheiat cu un spectacol al elevilor Cameliei Ghinea care, l-au înfățișat pe poet într-o lumină aparte, realizând dialoguri imaginare cu versurile stănesciene pe fundalul unor imagini cu Nichita.Publicul a răspuns prin aplauze , iar finalul i-a aparținut unui iubitor de Nichita Stănescu, actorul Florin Ruicu.

O seară la Palat cu Nichita este în acest An Centenar o confirmare a faptului că întotdeauna Cultura Unește, aici acasă la noi în Banatul de Munte.

Mai multe vom afla în această seară, la emisiunea “Între noi. Rămâne între noi” , de la Florin Ionescu, managerul Teatrului de Vest, instituție al cărui partener media este Radio România Reșița.
Despre importanța actului teatral în istoria umanității, despre menirea sa și despre proiectele teatrului reșițean vom afla de la Florin Ionescu.

Florin Ionescu răspunde tuturor întrebărilor ascultătorilor la numerele de telefon: 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62.

EMISIUNEA SE DIFUZEAZĂ LIVE ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK Radio România Reșița

Rămâneți Acasă pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.
Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles