[FOTO-AUDIO] Cei mai buni luptători juniori ai României se pregătesc la Reșița

124

Cei mai buni luptători juniori ai României se pregătesc la Reșița de la jumătatea acestei luni. Antrenamentele se desfășoară în cele două săli de lupte: din Complexul Sportiv ”Francisc Vaștag” și de la Clubul Sportiv Școlar. Cazarea sportivilor este asigurată de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin.

Adrian Dacica: Școala reșițeană de lupte are tineri foarte buni și tehnicieni  de mare valoare!

Antrenorul emerit de lupte, Adrian Dacica ne-a oferit detalii:

”De pregătirea lor se ocupă antrenorul Florin Dință, care este antrenorul principal, cu ajutorul meu, care coordonez această activitate pentru ca ea să se desfășoare în cele mai bune condiții. Sunt selecționați cei mai buni sportivi din țară, campionii naționali la categoriile lor de greutate. Sunt sportivi din: Slobozia,Cluj,Sfântu Gheorghe, Timișoara, Deva. Toți au avut rezultate foarte bune pe plan național, dar și internațional. Pentru noi faptul că lotul se află aici este o bucurie foarte mare, este o dovadă a încrederii pe care ne-o acordă Federația Română de Lupte, este un semn că școala reșițeană de lupte are tineri foarte buni și tehnicieni  de mare valoare.”

Din lotul național de lupte juniori fac parte și reșițenii: Florin Gafton, Loidl Erich, Cosmin Roman, Gabriel Radu și Raul Badea. O parte dintre cei mai buni sportivi din lot se deplasează astăzi spre Tg Mureș, unde timp de trei zile se vor desfășura Campionatele Naționale ale juniorilor II.

”La aceste Campionate Naționale sportivii sunt însoțiți de: antrenorul coordonator, Florin Dință, profesorii Nicolae Constantin și Ilie Ene. Sperăm să cucerim cât mai mute medalii strălucitoare și să ne întoarcem cu fruntea sus de la această competiție, a  mai spus Adrian Dacica.

Lotul național de juniori mici al României se va afla la Reșița,în pregătire, conform contractului încheiat cu Federația Română de Lupte, între 160 și 210 zile.

Alți doi sportivi de la Reșița participă în aceste zile la un puternic turneu de lupte la Sofia, în Bulgaria. Este vorba despre turneul internațional de seniori In memoriam Dan Kolov – Nikola Petrov”. La această competiție se află Marin Filip și Vlad Caraș.

Cristina Corocan