S-a semnat proiectul tehnic pentru drumul Sînpetru-limită județ Timiș (spre Gelu)

Consiliul Județean Arad a făcut un pas important pentru modernizarea drumului Județean care face legătura între Sînpetru German și limita de județ Timiș, spre comuna Gelu, prin semnarea miercuri, 21 martie, a contractului de elaborare a proiectului tehnic.

“Am semnat contractul pentru elaborarea proiectului tehnic. După întocmirea acestuia, vom scoate lucrarea la licitație. Este un proiect finanțat din fonduri europene, iar strategia noastră județeană de reabilitare și modernizare a drumurilor, include și acest tronson, pentru a “deschide” județul Arad, ca legătură cu Timișul”, a afirmat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Proiectul de modernizare a tronsonului de drum menționat are o valoare de 15 milioane de lei, din care contribuția Consiliului Județean este de circa 300.000 lei și constă în modernizarea a aproximativ 7 kilometri de drum.

Beneficiari direcți vor fi 6200 de arădeni, dar numărul arădenilor care vor folosi acest drum este mult mai mare, pentru că acest tronson întregește legătura dintre Pecica și județul Timiș, peste Mureș. Nu urmărim doar dezvoltarea rețelei rutiere județene, ci și asigurarea unei mobilități mai mari a investitorilor, a forței de muncă, dezvoltarea turismului și serviciilor în zonă, având ca finalitate creșterea calității vieții“, a completat vicepreședintele Sergiu Bîlcea.

Termenul de finalizare a documentației tehnice este de patru luni, apoi lucrarea se va scoate la licitație pentru a se trece la modernizarea efectivă a drumului.

Cele mai citite

Related Articles