Klaus Iohannis l-a felicitat pe Vladimir Putin, după câștigarea alegerilor

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 22 martie 2018 un mesaj de felicitare președintelui ales al Federației Ruse, Vladimir Putin.

„Pe această cale, țin să vă asigur că rămân încrezător cu privire la beneficiile dezvoltării relațiilor dintre statele noastre pe baze pragmatice și predictibile, prin dialog constructiv și în conformitate cu principiile și normele de drept internațional.”, se arată în mesajul președintelui României.

Vladimir Putin a fost reales dumincă, 18 martie, cu 76,67% din voturi, pentru un al patrulea mandat la preşedinţia Rusiei.

Ce alți șefi de stat l-au mai felicitat pe Vladimir Putin

Potrivit Kremlinului, pe lista liderilor care l-au felicitat pe Putin sunt Donald Trump, președintele francez, Emmanuel Macron, liderul turc, Recep Tayyip Erdogan, președintele chinez, Xi Jinping, premierul Indiei, Narendra Modi și premierul japonez, Shinzo Abe.

Alți lideri care au trimis mesaje de felicitare sunt Angela Merkel, Kim Jong Un si Bashar al-Assad.

Printre cei care au decis să nu-l felicite pe liderul rus este premierul britanic, Theresa May și preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Spre deosebire de el, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker  a transmis un mesaj de felicitare.

Cele mai citite

Related Articles