[EXCLUSIV-FOTO] Gimnaștii români prezenți la Cupa Mondială de la Doha sunt susținuți de reșițeanul Răzvan Şelariu, care antrenează naționala Qatarului!

411

Lotul național al României participă în această perioadă la etapa de Cupă Mondială de la Doha, programată până sâmbătă, 24 martie. La competiție iau parte gimnaști din 40 de țări, aceasta reprezentând o încercare pentru organizatori, care vor găzdui și Campionatele Mondiale de gimnastică anul acesta, în luna octombrie.

Sportivii români Andrei Muntean şi Cristian Băţagă s-au calificat în finalele de la inele, respectiv cal cu mânere, miercuri, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha (Qatar). La inele, Muntean s-a clasat pe locul al treilea în calificări, cu 14,766 puncte, devansat de ucraineanul Igor Radivilov, 15,066 puncte, şi de chinezul Jingyuan Zou, 14,866 puncte. Băţagă a fost al optulea la cal cu mânere, cu 14,166 puncte, prinzând ultimul loc pentru finală, iar arădeanul Adelin Kotrong s-a clasat pe 25, cu 12,500. La sol, arădeanul Kotrong s-a clasat doar pe locul 16 în calificări, cu 13,700, iar timișoreanul Vlad Cotuna a terminat pe 23, cu 12,400.

Sportivii din lotul național al țării noastre sunt susținuți la Doha de fostul gimnast din lotul olimpic al României, reșițeanul Răzvan Şelariu, care se află de 9 ani în Qatar.

În prezent, Răzvan, pregătește lotul național masculin al Qatarului, dar se ocupă și de fetele din echipa națională, în special de evoluția lor la paralele.

În această dimineață, în exclusivitate pentru Radio Reșița, Răzvan Șelariu a afirmat că este alături de loturile României, care concurează la Doha și crede că bunul său prieten Marius Urzică, noul antrenor coordonator al lotului masculin al României, face treabă bună cu echipa națională.

Legat de evoluția acestora la Cupa din Qatar, Răzvan ne-a transmis că timpul de pregătire împreună a fost scurt, deoarece Marius Urzică este doar de câteva luni antrenorul coordonator al lotului. A constatat, însă, că băieții sunt bine pregătiți fizic. Răzvan Șelariu este medaliat la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004.

Astăzi în întrecerea masculină se vor disputa finalele la încă trei aparate: sărituri, paralele și bară.

La feminin, Maria Holbură s-a clasat pe 12 la paralele, cu 12,266 puncte.

Vineri, în ziua a doua a calificărilor, Anamaria Ocolişan şi Maria Holbură vor evolua la bârnă şi sol, Vlad Cotuna şi Andrei Muntean vor concura la paralele, Adelin Kotrong la sărituri, iar la bară fixă vom fi reprezentaţi de timișoreanul Vlad Cotuna.

Cristina Corocan