În această noapte, România trece la ora de vară! Cum vom potrivi ceasurile?

România trece la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu o oră, astfel că ora 03.00 va deveni 04.00.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (30 spre 31 martie), toate ceasurile se vor da înainte cu o oră, nu doar în România, ci în toate țările Uniunii Europene. Astfel, ziua de duminică, 31 martie 2019, va avea 23 de ore în loc de 24.

După ce ceasurile vor fi date înainte cu o oră, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (numit impropriu şi GMT) va fi de trei ore. Ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie.

CFR Călători a informat că trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia urmând a se efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

Introducerea orei de vară a avut ca scop creşterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui şi a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

La nivelul Uniunii Europene, trecerea la ora de vară se face similar în toate statele, în aceeaşi zi. În România, schimbarea orei a fost introdusă prima dată în anul 1932.

De același autor

Related Articles