[FOTO-AUDIO] Atletele cărășene s-au întors cu trei medalii de la Campionatele Naționale de atletism ale juniorilor III

532

Două medalii a cucerit atleta Daria Grigoroiu de la de la CS Universitatea CSS Reşiţa la Campionatele Naţionale de sală ale juniorilor III, desfășurate la Bacău. A obținut o medalie de aur și una de argint, în probele de 60 metri garduri, respective 60 m plat.

“Am participat la proba de 60 de metri plat, unde am obținut locul 2, cu 7 secunde și 81 de sutimi. Mi-am făcut record personal, un record foarte bun. La proba de 60 de metri garduri am ieșit campioană națională cu timpul de 8 secunde și 69 de sutimi. A fost o diferență de 7 sutimi între mine și cea de a doua clasată, adică 7 metri. Pentru aceste realizări vreau să le mulțumesc domnului profesor, Ștefan Nagy și părinților mei, care  m-au susținut în ceea ce fac. Am fost selecționată pentru Gimnaziadă, ce va avea loc în luna mai, în perioada 2 – 9, acolo voi participa în proba de 100 de metri garduri. Este o ocazie foarte mare, dar având în vedere că sunt fete cu 2 ani mai mari ca mine o să fie destul de greu”, a afirmat Daria Grigoroiu.

Daria Grigoroiu de la CS Universitatea CSS Reșița are un început de an 2018 de excepție, cucerind în total 5 medalii la Campionatele Naționale, una de aur, două de argint și două de bronz. Pentru aceste reușite a fost selecționată în lotul national de atletism al României pentru Gimnaziada, ce va avea loc în Maroc, în luna mai. Daria are 14 ani și este antrenată de prof. Ștefan Nagy.

Și sportiva din Caransebeș Sorina Ciuche a obținut o medalie, de bronz, la Campionatele Naționale de atletism ale juniorilor III.

 

O medalie a cucerit atleta Sorina Ciuche de la CSS Caransebeș-CSS Reșița la Campionatele Naţionale de sală ale juniorilor III, desfășurate la Bacău. A obținut medalia de bronz, în proba de 800 metri plat, un rezultat motivant, după cum afirm prof. Cristian Dragomir, antrenor federal emerit:

”Sorina Ciuche, în proba de 800 m, și-a făcut record personal: 2 minute, 17 secunde și 96 sutimi, un record personal valoros. A luat medalia de bronz, iar în această probă are două contracandidate puternice. Ne bucură această concurență, cu cât ea este mai mare, cu atât performanțele vor crește. Mi-a plăcut atitudinea Sorinei la această probă. Ea a alergat și în proba de 1500 de m, cu o zi înainte, unde a luat, din păcate, locul 5. Ea a făcut câteva greșeli la mijlocul cursei și astfel a pierdut medalia de bronz. A fost înregistrată cu un timp un, dar nu ne mulțumește, fiindcă ne doream mai mult. Sorina Ciuche este o atletă de care, sunt singur, vom mai auzi și ne va aduce bucurii. Este componentă a echipei naționale de junioare mici și este vârful de lance al acestei generații pe care o avem la Caransebeș.”

Sportiva cărășeană Sorina Ciuche a mai ocupat locul 5 în proba de 1500 de metri, are 15 ani și este una dintre atletele de perspectivă ale României.  De asemenea, Hanni Brecica și Karina Nițu au concurat, în premieră, la juniori III si au realizat recorduri personale. Karina și-a făcut și ea record personal, dar e undeva pe la mijlocul clasamentului, după cum a mai afirmat prof. Cristian Dragomir. Hanni Brecica a sărit la triplu salt 9 metri și 82. Este primul concurs de triplu salt la care a luat parte sportiva din Caransebeș, iar specialiștii din atletism au remarcat-o ca fiind o atletă de perspectivă.

Cristina Corocan