[FOTO] Jurnalistul Andrei Gheorghe a murit !

Andrei Gheorghe s-a  născut pe 14 ianuarie 1962 și a murit pe 19 martie 2018.

Rămâne în amintirea tuturor ca un jurnalist incomod,  prezentator și realizator de emisiuni radio și televiziune din România, realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj.

Între anii 1991 și 1993 a fost reporter special la Radio Constanța și a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanța (1993- 1996; “Videomania”, “Vineri 13″). Pro FM București (1996-2002;”Midnight Killer” “13-14”), și “Lanțul Slăbiciunilor” la Pro TV. În 2002 și 2003 realizează la Antena 1 emisiunea “Gheorghe” și reia emisiunea “13-14 cu Andrei”, mai întâi la Radio 21, și apoi în perioada 2005-2006, la Radio Total.

A avut un rol secundar în filmele „Amen” al lui Costa Gavras, Tinerețe fără tinerețe al lui Francis Ford Coppola,film aflat în faza de preproducție și a colaborat cu Paraziții pentru albumul Irefutabil. În 2004 este consilier media și realizator de emisiuni:”Politica, frate!” și “Am o știre pentru tine!”, la Realitatea TV.

A scris la “Academia Cațavencu” și în ghidul “24-FUN”. În afară de realizarea de emisiuni radio și TV, a deținut funcții de conducere la posturile unde a lucrat: director general al Radio Sky Constanța și Pro FM București, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 București. În 2006 în colecția “Ego Publicistică” de la Polirom a apărut volumul “Midnight Killer – Banalitatea s-a născut la oraș”, însoțit de un CD audio.

“Am trăit 27 de ani în comunism și restul în ce ne înconjoară. Nu mă plâng, am făcut cam ce am vrut ,dar ce am crezut în 89 azi nu mai mă încălzește. Nu mi-a plăcut ce era, dar nici ce-am devenit nu îmi place”mărturisea jurnalistul …

Nu știm de ce, dar a plecat la fel cum a trăit, în forță, în putere și bineînțeles nelăsându-ne nici o explicație.

Andrei Gheorghe, în spatele aparențelor, era de o sensibilitate rară, un om care a încercat să fie constant în opiniile sale.

Citându-l “țara are dreptul să decidă cui îi acordă demnitate”, Andrei Gheorghe a trăit așa cum a știut în demnitatea lui și a murit la fel.

“O lume nouă, bravă și minunată ne-am construit noi toți și alta nu mai e. Cui nu îi convine, e liber să plece”și Andrei Gheorghe a plecat.

Dumnezeu să-l odihnească!

Anca Bica Bălălău

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles