Dorinţa şi inconstanţa – echilibrul jocului între fetele din Diniaş şi Herculane, la handbal – junioare III!

DINIĂŞANCA DINIAŞ şi ACS BĂILE HERCULANE  au prefaţat etapa a 16-a a Campionatului Naţional de handbal – junioare III – Seria G prin meciul disputat ieri în Sala de sport JOHANN WIESEENNMEYER din Jimbolia. După un început ezitant al jucătoarelor de pe Valea Cernei, jocul s-a echilibrat, fiecare echipă dorind să-şi apropie victoria, care în final a fost consemnată pe tabela de marcaj în favoarea formaţiei timişene : DINIĂŞANCA DINIAŞ – ACS BĂILE HERCULANE 23 – 21 ( 13 – 11 )!

Debutul partidei a aparţinut gazdelor, care după numai patru minute conduceau deja cu scorul de 4-0! Vizitatoarele se trezesc după acest duş rece şi reechilibrează jocul şi tabela de marcaj arată 8-6 în min.12, dar formaţia organizatoare reface diferenţa pe tabela de marcaj în min. 18 : 11-7. Fetele de pe Cerna se apropie la numai un gol în ultimul minut al reprizei şi au chiar şansa egalării, însă ratează atacul şi echipa din Diniaş pleacă la vestiar cu două goluri avantaj, printr-un gol marcat în ultima secundă, dintr-o aruncare directă de la 9 metri!

Partea a doua a întâlnirii începe cu ratări la ambele porţi şi după un joc echilibrat, oaspetele reuşesc să restabilească egalitatea în min. 31 : 16-16! Junioarele din Diniaş se distanţează din nou la două goluri, dar sunt egalate la 18 în min.38! Profitând de indecizia atacurilor şi greşelile din apărarea adversarelor, diniăşencele se distanţează la 21-18 în min.44 şi chiar patru goluri trei minute mai târziu : 23 – 19! Până la final, fetele de pe Valea Cernei au reuşit doar să reducă diferenţa la două goluri : 23- 21!

Pentru diniăşence au marcat : Cristina Boghean – 9 goluri, Anamaria Barbu – 5 goluri, Ionela Şomai – 4 goluri, Denisa Pop şi Andreea Barbu – cîte 2 goluri şi Carmen Coste – un gol. De la echipa de pe Valea Cernei au înscris : Iasmina Pătăşanu – 6 goluri, Denisa Drăgulescu – 5 goluri, Monica Toloş – 3 goluri, Maria Soroceanu, Olivia Bătăiosu şi Andra Cherciu – câte 2 goluri şi Geanina Geosanu – un gol.

La sfârşitul meciului, antrenorul ACS Băile Herculane – prof. Toma Drăgoi a contestat dreptul la joc, pe motiv de vârstă, al jucătoarei Cristina Boghean de la Diniăşanca Diniaş.

Ionela ŞOMAI (Diniăşanca Diniaş) : Am fost unite de această dată şi am reuşit să obţinem o victorie, cu ajutorul doamnei învăţătoare şi a profesorului! În teren a fost dificil şi greu, am avut multe accidentări, multe fete lovite, dar totuşi ne-am descurcat! Adversar destul de bun, ce pot să spun! Atuul nostru în meciul de astăzi cred că a fost unitatea noastră, combinaţiile pe care le-am făcut la antrenamente şi pregătirea intensă pe care am avut-o săptămânile acestea ne-au dus la victorie!

Gina MILANOV – antrenor secund Diniăşanca Diniaş : De pe bancă a fost un meci foarte frumos! Ţin să felicit ambele echipe : şi la echipa de la Herculane, şi în echipa noastră se vede o evoluţie, se vede că fetele au crescut în valoare şi, în mare, a fost un meci foarte frumos şi foarte echilibrat! Echipa mea cred că astăzi a avut în plus ambiţie şi seriozitate! Pe noi nu ne interesează rezultatul, ne interesează ca fiecare fată din această echipă să progreseze! Atâta timp cât progresează, noi suntem fericiţi şi continuăm munca pe care am început-o!

Andra CHERCIU (ACS Băile Herculane) : Noi ne-am descurcat destul de bine, dar multe goluri ne-au fost anulate! Astăzi, multe dintre noi am fost răcite şi s-a văzut asta pe teren! Noi în ultima săptămână ne-am antrenat doar de două ori şi s-a văzut asta!

Toma DRĂGOIU – antrenor ACS Băile Herculane : Echipa a pierdut astăzi, dar nu e nimic, noi vom pregăti în continuare şi sperăm ca următorul meci, cu Unirea Sânnicolau Mare, să-l cîştigăm! Cauza înfrângerii de astăzi este inconstanţa în joc, în primul rând! Sunt momente când fetele joacă, sunt momente când nu joacă… am avut un început destul de greoi, în care fetele au fost conduse la patru goluri, apoi au revenit… şi tot aşa până la sfârşitul meciului! Am contestat dreptul de joc al unei jucătoare din echipa adversă şi acum rămâne ca în Comisia de Competiţii să se soluţioneze aceasta! Pentru noi urmează ultimele două etape şi apoi, în luna mai, vom organiza în Băile Herculane CUPA HERCULES, unde preconizăm participarea a 12 echipe, care vor veni în oraşul nostru timp de trei zile!

DINIĂŞANCA DINIAŞ : Ancuţa Buhai şi Melinda Vigh – Cristina Boghean, Andreea Puşcaş, Anamaria Barbu, Denisa Pop, Ionela Şomai, Andreea Barbu, Carmen Coste, Olivia Radu, Paula Sârbulov, Anamaria Spânu, Amalia Chirilescu. Antrenori : prof. Vlastimir Todorov şi prof. Gina Milanov.

ACS BĂILE HERCULANE : Anastasia Caraiman şi Andrada Boangiu – Denisa Drăgulescu, Monica Toloş, Iasmina Pătăşanu, Maria Soroceanu, Olivia Bătăiosu, Andra Cherciu, Alexia Rain, Mariana Domilescu, Geanina Geosanu. Antrenor : prof. Toma Drăgoiu.

Meciul a fost condus de o brigadă de arbitrii formată din A. Androne (Alba) şi A. Oţelea (Hunedoara).

Paul-Sever SMADU

 

De același autor

Related Articles