Ministerul Apelor şi Pădurilor şi Romsilva au dat startul campaniei de împăduriri de primăvară

Luna Plantării Arborilor a debutat vineri, 16 martie, printr-o acțiune de împădurire organizată de Ministerul Apelor și Pădurilor și Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pe raza localității Dor Mărunt din județul Călărași.

Evenimentul, la care au participat domnul Dragoș Ciprian Pahonțu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, domnul Ana Titu, directorul Direcției Silvice Călărași, prefectul județului Călărași, domnul George Iacob, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, domnul Marian Dinulescu, reprezentanți ai autorităților locale, jandarmi, silvicultori și elevi voluntari ai Liceului ”Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară, marchează începutul campaniei de împăduriri de primăvară.

Prin acțiunea de împădurire a fost înființat un prim tronson de perdele forestiere de protecție a căilor de comunicații pe o suprafață de 2,4 hectare și o lungime de 751 de metri pe autostrada A2 București – Constanța.

Acțiunile de înființare a perdelelor forestiere de protecție vor fi continuate în această primăvară cu alte trei tronsoane, tot în județul Călărași, pe o suprafață de 5,8 hectare. Programul actual de înființare a perdelelor forestiere prevede împăduriri pe o suprafață de 594,54 de hectare și o lungime totală de 198,3 kilometri pe autostrăzile A1, A2 și A4, Centura București, și drumurile naționale DN1, DN2, DN2B, DN3, DN4, DN7 și DN21, cu o investiție de 34,99 milioane de lei.

În cursul Lunii Plantării Arborilor, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta 24,8 milioane de puieți forestieri, regenerând astfel 9.383 de hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului.

Romsilva va regenera în acest an, în cele două campanii de împăduriri, din primăvară și toamnă, 12.881 de hectare, din acestea 8.433 de hectare prin regenerări naturale și 4.448 de hectare prin împăduriri, cu o investiție de 167,4 milioane de lei. De asemenea, Romsilva va efectua lucrări de completări curente în plantații pe 1.652 de hectare, precum și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 250 de hectare.

De asemenea, Romsilva va oferi gratuit 1 milion de puieți forestieri voluntarilor care se implică în acțiuni de împăduriri.

În ultimii 27 de ani, Romsilva a regenerat peste 540.000 de hectare de pădure.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului și oferă servicii silvice, pe baze contractuale, pentru 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

BIROUL DE PRESĂ AL REGIEI NAȚIONALE A PĂDURILOR – ROMSILVA

De același autor

Related Articles