Primăriile din Caraş-Severin favorizează infracţionalitatea silvică în judeţ

Din lipsa banilor, unii primari nu mai plătesc contravaloarea către Ocoalele silvice în ceea ce priveşte paza pădurilor, proprietate publică sau privată a unităţilor administrativ-teritoriale, fapt ce duce la o creştere majoră a infracţionalităţii în domeniul silvic.

Magda Meda, comisar şef al Gărzii Forestiere Caraş-Severin a declarat pentru Radio Reşiţa că, din cele 77 de primării din judeţ cu o suprafaţă totală de 51.782 de hectare, 4 unităţi administrative cu suprafeţe însemnate de pădure nu au mai încheiat contracte de pază cu ocoalele silvice arondate. Este vorba de primăriile: Naidăş, Sasca Montană, Târnova şi Ticvaniu Mare, iar alte 4 primării, precum: Prigor, Dalboşeţ, Turnu Ruieni şi Coronini sunt în curs de amenajare a fondurilor forestiere.

Magda Meda a mai spus că, pădurarii sunt obligaţi prin lege, ca în 24 de ore, să anunţe ocoalele silvice în legătură cu tăierile ilegale de arbori identificate în zona de responsabilitate.

Ca o alternativă, la costurile prea mari pe care primăriile nu şi le mai pot permite pentru paza pădurilor, Garda Forestieră – Comisariatul Caraş-Severin a propus primariilor înfiinţarea de ocoluri silvice private. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles