Fotbalista Denisa Burdan de la Banat Girls Reșița a fost convocată la naționala României Under 19

1293

Selecționata feminină de fotbal, sportive cu vârsta sub 19 ani, este prezentă din 15 martie până în data de 22 martie la turneul internațional Kuban Spring care se desfășoară la Soci în Rusia.

România va juca primul meci, în data de 16 martie, împotriva Coreei de Nord. Din lot face parte și jucătoarea Denisa Burdan de la echipa Banat Girls Reșița.

Daniel Surdu, președintele ACS Banat Girls Reșița ne oferă detalii:

”Suntem onorați de comportarea Denisei la lotul național al României pentru turneul Kuban Spring. Denisa este o jucătoare serioasă și foarte talentată, lucru pe care-l demonstrează la fiecare meci sau antrenament la care participă. Este o încununare a muncii întregii echipe de fotbal feminin Banat Girls Reșița, a celor doi antrenori Cosmin Șușman și Daniel Amariei .E munca tuturor și cred că am demonstrat că suntem o echipă serioasă față de gluma cu care a început totul.Jucătoarea de la Banat Girls o să fie cu cele mai bune tinere ale României la ora actuală,  jucătoare ale echipelor Olimpia Cluj, Alexandria, echipe care au un renume în fotbalul feminin.”

Denisa Burdan joacă la formația din Reșița de doi ani, dar a mai evoluat și la echipa din Gătaia, antrenată de Cosmin Șușman. Echipa Banat Girls Reșița a luat ființă în urmă cu doi ani în cadrul proiectului național ”Fotbal și feminintate”, lansat de Federația Română de Fotbal împreună cu UEFA. În prezent, formația reșițeană evoluează în Liga a III-a și este pe primul loc.

Din lotul României Under 19 fac parte, pe lângă Denisa Burdan de la Banat Girls Reșița și două fotbaliste de la CFR Timișoara: Georgiana Dârle și Maria Neacșu.

Turneul este organizat de Ministerul Sportului și Federația Rusă de Fotbal și vor participa 4 echipe: Coreea de Nord, Iran, România și Rusia.

Meciurile se vor disputa conform următorului program:

16 martie, ora 12:00 : România – Coreea de Nord

18 martie, ora 16:00 : România – Rusia

21 martie, ora 12:00 : Iran – România

Selecționerul Florin Bugar a convocat 18 jucătoare pentru Kuban Spring

Portari: Szidonia Salamon (Olimpia Cluj), Georgiana Dârle (CFR Timișoara)

Fundași: Daniela Mateș, Melinda Nagy, Daiana Mureșan (toate Olimpia Cluj), Barbara Bartalis (IK Rosso Uddevalla), Iulia Zamfir (Navobi Iași), Andreea Dumitru (Real Craiova)

Mijlocași: Maria Stamate (Universitatea Galați), Oana Negrea (Olimpia Cluj), Nicole Piperea (New York Soccer Club), Andreea Diță (Universitatea Alexandria), Raluca Borodi (Olimpia Cluj), Mădălina Boroș (Ladies Tg-Mureș), Maria Neacșu (CFR Timișoara)

Atacanți: Denisa Burdan (Banat Girls Reșița), Cosmina Roșu (ACS Armonia Dolhești), Denisa Predoi (Independența Baia Mare)

Cristina Corocan