Primăvara aduce… astenie!

Zeci de persoane din Caraş-Severin au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au confruntat cu stări de oboseală şi ameţeală, cunoscute în termeni generali drept astenie de primavară.

Astenia de primăvară sau această stare de epuizare se poate asocia cu scăderea apetitului alimentar, dureri de cap, senzaţie de rău fizic, greţuri, iritabilitate sau momente de tristeţe inexplicabilă. Cele mai afectate sunt persoanele vârstnice, femeile şi cele care suferă de boli cronice. Pentru combaterea acestor simptome, dieta trebuie să fie variată, cu un aport adecvat de calorii, glucide, lipide, proteine, vitamine şi minerale, atrage atenţia medicul Emil Bunda.

Avem multe cazuri. Oamenii nu se hrănesc corespunzător, le scade imunitatea şi atunci au mari probleme de sănătate. Pentru a învinge astenia de primăvară trebuie să mănânce legume şi fructe proaspete şi o alimentaţie cât mai echilibrată în lipide, glucide şi proteine”, a precizat medicul Emil Bunda

Astenia de primăvară, deşi nu este considerată o boala în sine şi nu trebuie să ofere foarte multe motive de îngrijorare, dacă tulburările de dispoziţie, de somn sau de alimentaţie se accentuează, nu trebuie să ezitaţi să mergeţi la medic.

Sursă foto: avantaje.ro

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles