Suntem în apropierea sărbătorilor Pascale, perioadă în care – după tradiţia creştină – mieii sunt la mare căutare, deoarece de pe masa de Paşte a românilor nu poate lipsi carnea de miel! Sacrificarea acestor animale nu se face, însă, la întâmplare, ci în punctele special amenajate pentru tăierea mieilor.

„Sincer să fiu, nu am amenajat puncte pentru sacrificarea mieilor, datorită faptului că crescătorii de ovine de pe raza comunei probabil că se îndreaptă spre centre de sacrificare sau cei care au animale pe care le cresc în sistem propriu probabil că le sacrifică în gospodărie! Nu am avut solicitări şi nici nu am avut tăieri masive sau cerinţe atât de mari pentru a putea organiza un punct de sacrificare a mieilor la nivelul comunei noastre! Având în vedere că Paştele este mai devreme, din discuţiile purtate cu deţinătorii de animale, anul acesta sunt miei mai puţini pentru sacrificare şi sunt mai mici decât în anii anteriori!”, ne-a declarat Iancu Panduru – primarul comunei Mehadia.

Paul-Sever SMADU