[EXCLUSIV-AUDIO] Reșițeanca Alina Vuc reprezintă România la Cupa Mondială de lupte feminine din Japonia

99

România va fi reprezentată de opt sportive la Cupa Mondială de lupte feminine din Japonia. Competiția va avea loc în zilele de 17 și 18 martie la Takasaki.

Delegaţia României s-a calificat în premieră datorită rezultatului obţinut anul trecut la Campionatele Mondiale, locul 8. Lotul României este următorul: Alina Vuc, Estera Tămăduianu Dobre, Simona Pricob, Katerina Zhydachevska, Krista Incze, Adina Popescu, Alexandra Anghel şi Cătălina Axente.

În exclusivitate pentru Radio Reșița, Alina Vuc a declarat înainte de plecarea spre Japonia:

”Este vorba despre Cupa Mondială la care ne-am calificat pentru prima dată în istoria luptelor feminine românești cu echipa. Vom merge 8 fete la această Cupă: Alina Vuc (50 kg), Estera Dobre(53kg),Simona Pricop (55 kg),Katerina Zhydachevska(57 kg), Krista Incze(62 kg), Adina Popescu(65 kg), Alexandra Anghel (68 kg) şi Cătălina Axente(76 kg). La această Cupă Mondială vor participa cele mai bune 8 echipe ale lumii. Deocamdată ne bucurăm că ne-am calificat și noi și sperăm să ne luptăm cât mai bine. Este greu să ne gândim la o medalie, dar sperăm să avem o evoluție bună. Primul meci îl avem cu echipa din Belarus, care este cel mai bine cotată din grupa noastră. Eu personal îmi doresc să fac meciuri cât mai bune, dar aceasta este o etapă pregătitoare pentru Campionatul European din luna mai.

La Cupa Mondiala participă cele mai bune 8 naţiuni din lume, împărţite în două grupe: Grupa A – Canada, SUA, Suedia, Japonia; Grupa B – Belarus, România, China, Mongolia.

Din echipa României lipsesc două sportive la două categorii, iar lotul este însoțit de antrenorii: Nicolai Stoianov și Petru Toarcă.

Delegaţia României va pleca în Japonia în această seară, întoarcerea fiind programată peste două săptămâni, deoarece lotul va rămâne în Japonia pentru o scurtă perioadă de pregătire.

Cristina Corocan