[FOTO] „Lacrimă și zâmbet”, muzică şi poezie în numele iubirii la Casa Orășenească de Cultură din Bocșa

“ Cărţile sunt cărăuşii civiizaţiei. Fără cărţi, istoria e mută, literatura nu are glas, ştiinţa paralizată, iar gândirea şi meditaţia suspendate’’, spunea scriitoarea Barbara Tuchman, câștigătoarea de două a Premiului Pulitzer.

“Cărţile sunt felul oamenilor de a avea aripi ca îngerii”

Pornind de la această idee salutăm orașul lui Tata Oancea, Bocșa, unde pe  16 martie, de la ora 17, în sala de spectacole a Casei de Cultură , va avea loc lansarea volumului de poezie și eseuri „Lacrimă și zâmbet” al bocșencei Helen Toia.

„Drumul de la lacrimă la zâmbet se face urcând trepte de credință, descoperind sensuri noi și înțelegând, mai presus de orice, sublimul iubirii!” mărturiseşte autoarea, făcând astfel o invitație bocșenilor, și nu numai, să-și regăsească iubirea, acum în luna lui mărțișor, dar mai ales să regăsească bocșenii talentați, cei care se reîntorc acasă să dăruiască celor dragi din prea plinul sufletului lor…iubirea!

Alături de bocșeni, pentru a întregii iubirea de carte, de frumos, muzica își va desface aripile printr-un microrecital susținut de Cojocariu Georgiana Adriana, elevă în clasa a VIII-a la Liceul de arte „Sabin Păutza”, pregătită de doamna profesor Zenaida Vârdău, la oboi și profesor Cristian Roșoagă la pian.

“Vă așteptăm cu drag, să reîntregim „burgul cultural” bocșean, să readucem acasă artiștii recunoscuți în țară și străinătate, dar mai ales să oferim și să primim…IUBIRE!”, este invitaţia pe care o transmite  directorul Casei Orășenești de Cultură din Bocșa, Ioan Liuţ.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local alături de Casa Orășenească de Cultură din Bocșa.
Intrarea este liberă.

Epilog: “Cărţile sunt felul oamenilor de a avea aripi ca îngerii”. Andrei Pleşu

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles