[FOTO] „MEDE/EA sau Despre fericirea conjugală”pe scena Teatrului de Vest!

109

Figurile feminine din mitologie sau chiar din Biblie sunt deseori menționate și astăzi. Frumusețea, bunătatea, capacitatea de seducție sau, dimpotrivă, viclenia și răutatea unora dintre aceste femei celebre au inspirat numeroși scriitori sau regizori.

O invitaţie la sinceritate!

Una dintre ele, conform mitologiei grecești,este și Medeea, fiica regelui Colchidei, Aetes, nepoata lui Helios și a vrăjitoarei Circe. După ce se îndrăgostește de Iason, Medeea își trădeaza propriul tată și îl ajută pe Iason și pe Argonauti să găsească lâna de aur. Medeea pleacă împreună cu Iason, însă în scurt timp acesta dorește să se căsătorească cu o altă femeie. Folosindu-se de puterile sale magice, Medeea îi trimite acelei femei o mantie vrăjită care avea să o ucidă pe rivală…
Dacă s-a schimbat ceva sau nu după milenii în gândirea femeilor de astăzi, vom afla de la studenții Universității de Arte din Târgu-Mureş, miercuri, 14 martie, de la ora 19.00,care ne prezintă pe scena Teatrului de Vest din Reșița, spectacolul „MEDE/EA sau Despre fericirea conjugală”, de Roxana Marian.

„Medeea modernă, multiplicată, e la fel de condamnat ca cea rămasă în inconştientul colectiv prin tragedia antică sau mai uşor de înţeles o dată cu adăugarea unui filtru feminist? A schimbat feminismul viziunea asupra iubirii şi asupra rolului asumat de femei în iubire sau lucrurile au rămas în esenţă la fel de mii de ani? Iată întrebările incomode pe care le pune spectacolul şi care pot naşte răspunsuri surprinzătoare în  spectatori. O invitaţie la sinceritate!”, precizează organizatorii.


Spectacolul „MEDE/EA sau Despre fericirea conjugală” face parte din turneul pe care Universitatea de Arte din Târgu-Mureş, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, îl organizează cu studenţii anului I – Masterat – Arta Actorului.
Intrarea este liberă, iar după spectacol, actorii şi profesorii vor invita publicul la o sesiune de discuţii.

Radio România Reșița este partener media al Teatrului de Vest !

Anca Bica Bălălău