Câteva sute de persoane sunt aşteptate în această lună să participe la „Marşul pentru Viaţă” la Reşiţa!

În acest an, manifestarea îşi propune să sprijine femeile în criză de sarcină, să încurajeze naşterea de copii şi să susţină familia şi tinerele mame în acest demers. Acţiunea va debuta în 24 martie de la ora 12.00 în Govândar când se va porni în marş de la Biserica Sf. Apostol Petru şi Pavel pe traseul Bd. Muncii, Intim, Bd.Republicii având ca locaţie finală, Catedrala Schimbarea la Faţă”, ne-a declarat părintele Mihai Ciucur.

Radio România Reşiţa este partener media în cadrul acestei manifestări. Managerul Laura Sgaverdea a participat astăzi alături de organizatori şi reprezentanţii unor instituţii importante la şedinţa de lucru pentru organizarea acestui eveniment.

Pentru a sprijini femeile în criză de sarcină, principalele măsuri propuse sunt înființarea de cabinete de consiliere în criza de sarcină și acordarea unei indemnizații pe perioada sarcinii începând din a 14-a săptămână de sarcină (limita legală pentru avortul la cerere).

Prin activitățile pro-viață desfășurate, sunt promovate conștientizarea societății despre criza de sarcină, înțelegerea adevărului științific că viața începe de la concepție și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea. Nu există un organizator unic național, ci în fiecare localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro‑viață locale, de exemplu în Caraş-Severin ATOR, Banatul de Munte, Protopopiatul Reşiţa, Asociaţia din inimă pentru inimă, Episcopia Caransebeşului şi Studenţi pentru Viaţă, organizaţii implicate activ în această acţiune.

Marşul pentru viaţă este deschis tuturor confesiunilor religioase şi formaţiunilor politice. Vino şi tu, arată că-ţi pasă!

Marșul pentru viață din 2017 a avut loc în 138 de orașe din România și 149 de localități din Republica Moldova, reunind 110.000 participanți la nivel național. Anul acesta, Marșul pentru Viață va avea loc în 24 martie 2018, sub tema „O lume pentru viață”.

 

Daiana Roşca

Lasă un comentariu