In Memoriam, Dumitru Ţeicu, directorul Muzeului Banatului Montan

Profesor dr. Dumitru Ţeicu, directorul Muzeului Banatului Montan din Reşiţa, a trecut în lumină în urma unei grele suferinţe, duminică, 11 martie 2018.

Născut în 26 ianuarie 1954, în satul Ilidia, judeţul Caraş-Severin, a absolvit cursurile Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, fiind apoi doctor în istorie al aceleiaşi instituţii, sub îndrumarea regretatului academician prof. dr. Nicolae Edroiu. Din anul 1990, a condus destinul muzeului reşiţean, promovând în ţară şi peste hotare activitatea acestuia. Şi-a legat numele de istoria medievală a Banatului, în special de arheologia locurilor sacre, conducând săpături în cele mai importante situri ale Banatului de munte.

S-a implicat activ în viaţa ştiinţifică, fiind cunoscut pentru numeroasele studii și cercetări de arheologie şi istorie medievală a Banatului. Profesor la universităţile din Oradea, Timişoara şi Reşiţa, a oferit îndrumare ştiinţifică în cadrul cursurilor de Istorie medievală precum şi în cadrul programelor de doctorat.

Trupul neînsufleţit este depus la capela nr. 4 din cimitirul nr. 8, str. Făgăraşului iar slujba de înmormântare va avea loc marţi, 13 martie, de la ora 13.

De același autor

Related Articles