Senat: Radarele să fie, obligatoriu, la vedere

Senatorii au votat aproape în unanimitate pentru ca polițiștii rutieri să nu mai poată sta la pândă cu aparatul radar. Legea a fost inițiată de PNL și mai are nevoie de votul deputaților pentru a intra în vigoare.

Potrivit legii adoptate de Senat, radarele vor fi instalate exclusiv pe autovehiculele cu însemnele distinctive ale Poliției rutiere.

De asemenea, dispozitivele fixe sau mobile se vor utiliza la o distanță maximă de 10 metri de mașinile Poliției rutiere.

Proiectul a fost inițiat de 16 parlamentari PNL, care au explicat că prin faptul că polițiștii stau la pândă cu radarul, nu se acordă niciun fel de atenţie prevenţiei apariţiei evenimentelor rutiere nedorite.

În forma sa actuală, legea este orientată doar către aplicarea de sancţiuni şi atât. Or, aplicarea de sancţiuni trebuie să fie ultima modalitate în modelarea comportamentului conducătorului auto”, se arată în expunerea proiectului legislativ.

Legea urmează să fie transmisă Camerei Deputaților, care este for decizional în acest caz. Ea va intra în vigoare după promulgarea de către președintele Klaus Iohannis.

Cele mai citite

Related Articles