Ministerul Mediului a rămas fără buget pentru Casa Verde 2018

Programul “Casa Verde” fără buget alocat pentru anul 2018.

Potrivit lui Andrei Iorgulescu – şeful Direcţiei generale de proiecte din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu, momentan nu sunt prevăzuţi bani pentru începerea de sesiuni noi. Pe rol sunt doar sumele pentru plata contractelor de finanţare încheiate în baza dosarelor acceptate în urma sesiunii din 2016, care au fost aprobate şi contractate în 2017.

“La momentul ăsta prin bugetul de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu nu sunt prevăzute sume pentru lansarea de sesiuni noi în cadrul programului Casa Verde. Sunt prevăzute sume pentru plata contractelor de finanţate încheiate în baza dosarelor acceptate în urma sesiunii din 2016, care au fost aprobate în 2017 şi contractate. Deci, practic pentru sesiuni noi nu sunt prevăzute sume. În măsura în care vom reuşi suplimentarea bugetului probabil că se va lansa, dar este prematur acum să estimez aşa ceva.”

Andrei Iorgulescu a mai spus în exclusivitate pentru Radio Reşiţa că, în măsura în care se va suplimenta bugetul, este posibil să se lanseze o nouă sesiune, dar este prematur acum să afirme acest lucru.

Amintim că, la nivelul judeţului Caraş-Severin, peste 120 de persoane au beneficiat de fonduri de la Guvern prin Programul Casa Verde prin sesiunea 2016.

(Hardy Cvoica)

Sursa foto: wall-street.ro

De același autor

Related Articles