Circulaţia feroviară pe relaţia Caransebeş – Orşova a reintrat în normal: Lucrătorii SNCFR monitorizează zona

Circulaţia feroviară a fost deblocată în dimineaţa de luni, 5 martie, iar circulaţia trenurilor a reintrat în normal pe un singur fir după ce aseară, în zona Băile Herculane, mai multe bucăţi de stâncă au căzut pe calea ferată, blocând cele două linii.

Pentru deblocarea liniilor au intervenit lucrătorii SNCFR, împreună cu echipajul de pompieri de la Punctul de lucru Băile Herculane. Până la intrarea în normal a situaţiei pe tronsonul de cale ferată Orşova-Băile Herculane se circulă cu o restricţie de viteză de 35 de km/ h. Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR Infrastructură a precizat pentru Radio Reşiţa că lucrătorii SNCFR sunt la faţa locului, supraveghează zona şi degajează de bucăţi de piatră cea de-a doua linie. Traficul feroviar se desfăşoară în siguranţă.

Amintim că, în noaptea de duminică spre luni, 5 martie mai multe bucăţi de stâncă de câteva tone greutate s-au desprins de pe versanţi şi s-au prăbuşit pe calea ferată, blocând circulaţia a două trenuri de persoane care au ajuns la destinaţie cu întârzieri de peste două ore. Este vorba de un tren care circula pe relaţia Bucureşti – Timişoara şi unul Regio care se deplasa între Caransebeş şi Orşova. În momentul prăbuşirii stâncii nu se afla niciun tren în circulaţie pe tronsonul amintit, iar garniturile care urmau să treacă au fost oprite în staţii după ce impiegatul de mişcare a semnalat incidentul. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles