Fetele de pe Valea Cernei au picat la limită “examenul” la… LPS Banatul!

Sala de sport ALEXANDRU DUICU din oraşul de pe Valea Cernei a găzduit astăzi întâlnirea dintre ACS BĂILE HERCULANE şi LPS BANATUL TIMIŞOARA contând pentru etapa a XIV-a a Campionatului Naţional – junioare III – Seria G. După un meci pe alocuri echilibrat, dar în care oaspetele au condus ostilităţile pe teren, formaţia de pe Bega s-a impus la limită : ACS BĂILE HERCULANE – LPS BANATUL TIMIŞOARA 24-23(14-9).

Meciul a început cu un atac ratat al vizitatoarelor, iar gazdele au deschis scorul, însă nu au păstrat pentru mult timp acest avantaj, pentru că timişorencele au intrat repede în joc şi au răsturnat scorul în doar un minut! Profitând şi de erorile în atac ale gazdelor, jucătoarele de pe Bega s-au distanţat uşor-uşor, astfel că în min.9 conduceau cu 5-2 apoi 8-3! Sprijinite şi de un public entuziast, fetele de pe Valea Cernei au o tresărire de orgoliu şi reduc diferenţa la două goluri (6-8 în min.16), dar finalul reprizei aparţine timişorencelor, care intră la pauză cu un avantaj liniştitor : 9-14! Cu cinci minute înainte de terminarea reprizei, jucătoarea Ella Secaliuc (LPS Banatul), în cădere, se accidentează destul de grav şi este nevoită să părăsească definitiv terenul de joc cu glezna umflată, ca urmare a recidivei unei entorse!

Primele minute ale reprizei secunde aparţin gazdelor, care în cinci minute reuşesc să reducă diferenţa la un singur gol (13-14 în min.30), fetele de pe Cerna reuşind să transforme patru aruncări de la 7 metri! Dar în locul egalării din partea gazdelor, a urmat o nouă desprindere a oaspetelor la patru goluri (14-18 în min.37)! Până la sfârşitul jocului, ambele echipe au avut momente succesive de suişuri şi coborâşuri în joc, finalul fiind unul electrizant, în care echipa de pe Cerna s-a apropiat la un singur gol în ultimul minut, dar nu a reuşit mai mult, astfel încât meciul se încheie cu victoria timişorencelor : ACS BĂILE HERCULANE – LPS BANATUL TIMIŞOARA 23-24!

La sfârşitul întâlnirii, am surprins atmosfera în cele două tabere :

Noemi MEZEI (LPS Banatul) : A fost un succes, am câştigat cu un gol! Ne-am grăbit în apărare în ultimele minute şi în atac ne-au luat în ultimele secunde om la om, dar am reuşit până la urmă să nu ne egaleze! A fost adrenalină, a fost suspans, deşi am condus tot meciul, doar că este o echipă care poate să revină!

Cosmin ZGÂRDEA – antrenor LPS Banatul : A fost puţin mai greu, a trebuit să improvizăm ceva mai mult, deoarece cei doi interi au jucat ieri la junioare II şi au venit cu entorsă de gleznă şi am improvizat, am schimbat un pic formula de echipă; după aceea, aţi văzut şi dumneavoastră. s-a accidentat Ella Secaliuc, interul stânga şi ne-a fost un pic mai greu! Am improvizat mult, au revenit două fete la echipă după o perioadă mai lungă de pauză şi mergem mai departe! Am câştigat cu un gol, meciul a fost frumos, dinamic, spectaculos, noi puţin peste Herculane, e bine… A fost frumos! Suntem deja calificaţi la turneul semifinal, muncim în continuare, sperăm când ajungem la turneul semifinal să fie şi o altă situaţie în cadrul echipei, fetele să fie sănătoase pentru că acesta este cel mai important lucru şi vedem ce se poate întâmpla!

Denisa DRĂGULESCU (ACS Băile Herculane) : Suntem într-un fel supărate, dar altfel fericite, ele sunt foarte bune şi o să mergem mai departe… ne încurajăm şi data viitoare le batem! Nu s-a simţit deloc diferenşa de valoare în teren, ne-am zbătut şi am reuşit măcar la un gol să pierdem, nu mai mult! Noi am vrut o victorie, dar astăzi nu s-a putut!

Toma DRĂGOIU – antrenor ACS Băile Herculane : Mă bucur că, totuşi, chiar dacă am pierdut, echipa mea joacă! În ultimele două etape am întâlnit două echipe foarte bune, mai ales Banatul Timişoara, care după părerea mea este cea mai bună din această serie! Aş vrea să-mi felicit fetele pentru dăruirea pe care au avut-o astăzi şi, nu în ultimul rând, să felicit şi echipa Banatul Timişoara şi pe antrenorul Cosmin Zgârdea pentru prestaţia avutî astăzi la noi, la Băile Herculane!

ACS BĂILE HERCULANE : Anastasia Caraiman, Andrada Boangiu – Maria Soroceanu, Olivia Bătăiosu, Alexia Rain, Cristiana Bogoslov, Denisa Drăgulescu, Georgiana Geosanu, Iasmina Pătăşanu, Bianca Toloş, Mariana Domilescu, Andra Cherciu. Antrenor : prof. Toma Drăgoiu.

LPS BANATUL TIMIŞOARA : Menissa Galgoczi, Alessia Dima, Adriana Smerea – Bianca Cârjan, Ella Secaliuc, Nadyra Chitarici, Corina Conia, Talida Vlad, Adriana Chiriac, Anamaria Vieriu, Alicia Borocsik, Noemi Mezei, Timeea Tentu, Andreea Chira, Andreea Berariu. Antrenor : prof. Cosmin Zgârdea.

Meciul a fost arbitrat de o birgadă formată din Diana DOSA şi Oana IANU (ambele din Reşiţa).

În celelalte meciuri disputate astăzi s-au înregistrat rezultatele : Diniăşanca Diniaş – Şcoala Generală Nr.7 Timişoara 34-25; ACS Leu Giarmata – Liceul Traian Lalescu Hunedoara 30-20; Liceul Traian Vuia Reşiţa – HC Jimbolia 33-17. Unirea Sânnicolau Mare a stat.

În clasament, primele trei locuri sunt ocupate de LICEUL TEORETIC TRAIAN VUIA REŞIŢA – 57 puncte, LPS BANATUL TIMIŞOARA – 50 puncte şi HC JIMBOLIA – 50 puncte. ACS BĂILE HERCULANE se clasează pe locul 6 cu 21 de puncte. În etapa următoare (duminică 11 martie), echipa de pe Valea Cernei va întâlni pe teren propriu pe ACS LEU GIARMATA.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles