Vaccinarea, cea mai sigură măsură de protejare împotriva gripei

Vaccinarea este cea mai sigură măsură de protejare împotriva gripei, a atras atenţia directorul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti, Adrian Streinu Cercel.

El a pledat din nou, pentru imunizarea populaţiei aflate în categorii de risc, după ce numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 72 de la începutul acestui sezon rece.

Adrian Streinu Cercel: Pacienţii care sunt cu diabet, cu hipertensiune arterială sau cu cardiopatie ischemică, cu accidente vasculare antecedente, cu obezitate şi respectiv femeile gravide au şanse să dezvolte forme severe de boală şi să se şi prăpădească, unii dintre ei.

Deci, gripa omoară, de aia se face program de imunizare.

Nu se face program de imunizare că vrea cineva să mai vândă un vaccin, nu, pentru că asta poate să devină o problemă majoră de sănătate publică şi în momentul în care a devenit o problemă majoră de sănătate publică şi se înregistrează şi foarte multe decese, atunci evident că Autoritatea de Sănătate Publică trebuie să intervină şi singura modalitate de intervenţie este vaccinarea, şi acum gripa nu o să iasă din circulaţie diseară sau mâine dimineaţă.

Deci, dacă nu dorim să facem gripă şi nu dorim să murim, eventual de gripă, avem o singură modalitate: să ne vaccinăm.

Cele mai citite

Related Articles