Statistic, el este cel mai bogat preot din România. Are o firmă cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro

Părintele Ciprian Otea, în vârstă de 42 de ani, care este preot onorific și oficiază slujbe în Catedrala Mitropolitană din Iași, fiind și foarte apreciat de IPS Teofan, este cel mai bogat preot din România, conform statisticilor publice, având o firmă cu o cifră de afaceri impresionantă.

Părintele deține, conform publicației  reporteris.ro, un grup de firme cu o cifră de afaceri cumulată de peste 10 milioane de euro. Producție și comerț al produselor de curățenie este principalul domeniu de activitate. Grupul de firme condus de Otea, Misavan Trading, are acum peste 200 de angajați.

Sursa citată notează că părintele a început afacerile din facultate, iar acum are vânzări de 10 milioane de euro pe an. Astfel, duminica și de sărbători slujește la Mitropolie, fiind foarte apropiat de Mitropolit, iar în restul timpului își desfășoară activitatea comericală.

„Una este pasiune, cealaltă e necesitate”, a spus Otea despre cele două calități ale sale, cea de preot și cea de om de afaceri.

Mai mult, Otea mai are și un al doilea business: s-a asociat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei (MMB) și vinde candele și lumânări din  2009, sub brandul Făclia Mold. Aici, Ciprian Otea deține 50% din acțiuni, iar MMB diferența. „Importăm candele și lumânări și eu mă ocup de revânzarea lor. Însă acest lucru nu se întâmplă nici în biserici, nici în magazinele Mitropoliei, ci în cele private. Tipul de candele pe care le vindem nu se fabrică în România, sunt din materiale speciale, rezistente la temperaturi mari. Avem un tratament identic cu orice firmă de pe piață. Noi reprezentăm sub 1% din piața candelelor”, a precizat preotul.

A adăugat că acest tip de afacere nu e nici concurență neloială și nici monopol: „Niciodată nu am folosit numele Mitropoliei ca argument de vânzare. A fost dorința mea expresă de a nu vinde niciodată aceste produse în biserici”.

Originar din județul Neamț, Ciprian Otea a venit la Iași în 1996 pentru a urma cursurile Facultății de Teologie. Și-a deschis firma în vacanța de după primul an de studii.

Citește întreaga poveste a părintelui Otea pe ReporterIs.

Cele mai citite

Related Articles