Un nou caz de gripă confirmat la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Carantina se menţine!

La Spitalul Judeţean din Reşiţa a fost confirmat un nou caz de gripă! Este vorba despre o femeie în vârstă de 64 de ani din municipiu. Acest caz a fost izolat şi este ţinut sub observaţie.

Din păcate medicii au mai identificat alte 3 persoane suspecte tot de gripă, dintre care şi o adolescentă de 16 ani. Din această cauză, carantina se menţine la unitatea medicală iar accesul vizitatorilor este strict interziş, explică purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Adina Miloş.

În momentul de faţă în incinta spitalului mai avem 3 suspiciuni de gripă. Este vorba despre o fată de 16 ani din Duleu, o femeie de 76 de ani din Reşiţa şi un bărbat de 64 de ani din Sasca. Din păcate avem confirmat un nou caz de gripă, de tip A, este vorba despre o femeie în vârstă de 64 de ani din Reşiţa. Pentru a feri populaţia de gripă, în această perioadă vizitatorii nu mai au voie în spital, astfel că se menţine carantina pentru Staţionarul 1, 2 şi 3. Noi recomandăm populaţiei să evite locurile aglomerate şi atenţie sporită la igiena mâinilor. În cazul în care oamenii au frisoane, febră, dureri de muşchi şi vărsături să meargă imediat la medic“, susţine noul purtător de cuvânt al spitalului Adina Miloş-Şef Serviciu Financiar contabilitate.

Şi Direcţia de Sănătate Publică anunţă că numărul cazurilor care suferă de gripă a ajuns astăzi la 41.Pericol de îmbolnăvire încă există pentru bolnavii cronici, atrage atenţia purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile susţine că la nivel naţional, au fost înregistrate peste 780 de cazuri de gripă, cele mai multe fiind în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles