Cine se scoală de dimineață…

Bănăţenii sunt printre cei mai prevăzători turişti, se arată într-un studiu de piaţă, realizat de unul din cei mai importanţi Tour Operatori din ţară, cu ocazia Târgului de Turism Vacanța, care a început astăzi la Timișoara.

Potrivit acestuia, bănățenii vor să-și rezolve treburile cât mai din timp, iar aceasta se reflectă și în privința consumului de vacanțe, peste jumătate din ei rezervându-și sejururile de vară cu cel puțin patru luni înainte. În felul acesta, turiștii se asigură că pot găsi hotelurile pe care le preferă în destinații de litoral, și aceasta la prețuri reduse cu până la 40%. Pentru turiștii din vestul țării, în cele mai multe cazuri, este mai ieftin un sejur pe litoralul turcesc decât unul pe cel românesc, iar din această zonă a țării se ajunge mai repede în Antalya decât la Constanța se arată în studiu.

,,Locuitorii din vestul țării sunt foarte interesați de călătorii, iar alegerea destinației pentru vacanța de vară și găsirea celei mai bune oferte reprezintă o preocupare majoră. Rar vedem bănățeni care să-și caute pe ultima sută de metri un sejur și de aceea ne așteptam ca prezența la Târgul de Turism din Timișoara să fie una foarte bună”, afirmă Iadranka Marin, directorul uneia dintre cele mai importante agenţii de turism din ţară.

Târgul de Turism “Vacanța” de la Timișoara este deschis până duminică, în intervalul orar 10.00 – 19.00. Intrarea este gratuită.

(Marius Căruntu)

De același autor

Related Articles