Se înmulţesc virozele la Lugoj

40 de cazuri de viroze respiratorii au fost înregistrate în ultimele două săptămâni la Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj. Medicii se feresc să folosească termenul de gripă, până în momentul în care diagnosticul se confirmă.

Dintre cele 40 de cazuri de cazuri consultate, 20 au necesitat internare la Secția de Boli infecțioase, recent renovată. Cifrele includ și pacienții trimiși de la Urgențe. Pacienții au avut vârste cuprinse între 35 și 80 de ani, fiind internat și un pacient în etate de 91 de ani.

”Am avut pacienți cu viroze respiratorii, unii cu febră mare, de peste 39 de grade, alţii cu evoluție spre suprainfecție bacteriană, care necesită tratament antibiotic. Pacienții se internează cu simptome precum febră, frison, tuse, radiografic nu sunt modificări dar pot apărea complicații la plămâni”, ne-a declarat dr. Valentin Predescu, medic specialist în boli infecțioase.

Secția de boli infecțioase din cadrul spitalului lugojean dispune de 15 paturi. Dr. Valentin Predescu a mai precizat că nu toate internările au fost cu cazuri grave, dar febra și transpirația duc la deshidratare și atunci trebuie rămas la spital, pentru o perioadă de supraveghere.

Cele mai citite

Related Articles