Italia: Bărbatul italian care a torturat și ucis o româncă de 26 de ani condamnat la 20 de ani de închisoare

Curtea de Casație din Italia l-a condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pe instalatorul italian Riccardo Viti cel care a ucis-o cu cruzime pe românca Andrea Cristina Zamfir, a anunțat cotidianul La Repubblica.

Decizia a fost luată pe 27 februarie, Curtea de Casație păstrând decizia instanței de fond care îl condamnase pe Italian tot la 20 de ani de închisoare. Andrea Cristina Zamfir, o româncă de 26 de ani, mamă a doi copii, a avut parte de o moarte „înceată și oribilă” după cum au descris anchetatorii care s-au ocupat de caz.

Românca a fost descoperită moartă, în dimineața zilei de 5 mai 2014, legată de un stâlp, toate dovezile arătând că aceasta a fost torturată. „Femeia era dezbrăcată şi legată de o bară orizontală, cu braţele deschise larg, ca şi cum ar fi fost crucificată“, povestea la vremea respectivă  martorul care a făcut macabra descoperire.

Riccardo Viti a fost condamnat pentru această monstruoasă crimă după ce și-a recunoscut fapta, lucru ce a dus la o reducere a sentinței.

„Gândurile mele merg către mama și sora Cristinei: Dorina și Alina. Le promisesem condamnarea asasinului; nu promit des dar, când o fac, mențin promisiunile. Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat în acest proces dificil, atât colaboratorilor cât și prietenilor români care s-au interesat de caz„ – a declarat Gabriele Dallara, avocatul acuzării.


De același autor

Related Articles