Peste 100 de obiective de investiţii în Lugoj

Administraţia locală lugojeană are la dispoziţie pentru agenda de investiţii din acest an o sumă consistentă de 113 milioane lei, care după cum sus­ţin edilii este suficientă pentru cele 103 obiective din portofoliul de lucrări pentru 2018.

Repartizarea inves­ti­ţii­lor are în vedere atât finalizarea unor lucrări, începute sau promise, care aşteaptă de mult să fie terminate, cât şi o serie de ob­iective noi pentru modernizarea unor zone din municipiu. Sunt lucrări care cuprind
aproape toate domeniile de activitate: agrement, învăţământ, cultură, infrastructură rutieră şi de utilităţi, locuri de joacă pentru copii, parcuri, sănătate, social, sport, reabilitare clădiri istorice.

Printre cele mai importante sunt finalizarea Ştrandului Mare, deschiderea bazinului acoperit, sistematizarea pe verticală a zonei din faţa ştrandului, studiul de fezabilitate plus proiectul şi execuţia la noul pod rutier, reabilitarea zonei unde a fost piaţa din Micro IV, extinderea cu încă 4000 de m.p. a Oborului, refacerea completă a 39 de drumuri, continuarea amenajării drumurilor în cartierul Militari şi construcţia de locuinţe sociale în fostul dormitor de soldaţi sau finalizarea noii reţele de alimentare cu apă.
Programul este destul de încărcat şi va fi dificil de pus în practică, dacă este să luăm în considerare expe­rien­ţa anilor trecuţi, când multe dintre proiectele mari a­nun­ţate ori nu au fost începute, ori nu au fost finalizate.

(Ion Moldovan)

Cele mai citite

Related Articles