Drumuri închise din cauza viscolului

132

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze pentru curăţarea carosabilului, circulaţia rutieră este întreruptă în judeţul Teleorman pe mai multe drumuri naţionale: DN51 Zimnicea – Viişoara, DN51A Zimnicea – Izvoarele, DN54 Moldoveni – Islaz şi DN65A Turnu Măgurele – Roşiorii de Vede.

De asemenea, în acelaşi judeţ, circulaţia rutieră este întreruptă, din cauza vremii nefavorabile, pe mai multe drumuri judeţene (DJ 504, DJ 506, DJ 506A, DJ 506C, DJ 653, DJ 703). Se acţionează pentru curăţarea părţii carosabile.

În judeţul Bacău, traficul este oprit pe DJ119 A (Urecheşti – Sascut) pe tronsonul cuprins între comuna Urecheşti (km 0) şi satul Conţeşti (km 5 + 500), din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ninsoare şi viscol). Variantă ocolitoare: comuna Urecheşti – DN11A – Adjud – DN2 – comuna Sascut.

Din cauza vântului puternic, în judeţul Constanţa au fost închise porturile Midia, Mangalia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea.

Tot din cauza vremii nefavorabile, CFR Călători a anulat 37 de trenuri de pe rutele din sudul ţării, iar pe Aeroportul Otopeni mai multe curse au avut întârzieri în această dimineaţă.

În vestul țării  sunt portiuni de drumuri acoperite cu zapada de 1 până la 3 centimetri pe DN57B Berzasca – Iablanita (în CS), DN6 Orsova – Mehadia, DN66A Lupeni – Campul lui Neag (în HD), Cerna Sat-Valea Cernei.

Conducătorii auto ar trebui să plece la drum doar în caz de strictă necesitate şi numai dacă au autovehiculele echipate de iarnă, în condiţiile în care meteorologii au emis mai multe avertizări de ninsori şi viscol, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).