Aradul se înfrățește cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova

Președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca, va semna în luna martie acordul de cooperare cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova! În anul Centenarului Marii Uniri, Aradul oficializează relația cu Raionul Ialoveni, după câțiva ani de contacte administrative.

Înfrățirea dintre județul Arad și Raionul Ialoveni a fost avizată de Ministerul de Externe și de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Județul Arad va fi reprezentat la Ialoveni, în perioada 26-28 martie, de o importantă delegație condusă de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, din care fac parte Vasile Ciceac, Mircea Purcariu, Gheorghe Sabău, Florin Remeșan – consilieri județeni – și dr. Andrei Ando, director executiv al Direcției Comunicare și Strategii, din cadrul instituției. Scopul deplasării este semnarea Acordului de cooperare dintre județul Arad și raionul Ialoveni, precum și de a participa la evenimentele organizate de partenerii din Republica Moldova, cu prilejul sărbătorii naționale “Centenarul Unirii”.

În parcursul european al Republicii Moldova înfrățirea cu un județ din România, în care valorile europene, folosirea eficientă a instrumentelor europene și modul de lucru european sunt motoarele dezvoltării locale, poate fi benefică. Susținem parcursul european al Republicii Moldova și al raioanelor cu care ne-am înfrățiţ: Ungheni și, acum, Ialoveni, pentru că apartenența europeană este garanția viitorului bun pentru Republica Moldova. Pe de altă parte, județul Arad are de învățat din felul în care partenerii noștri știu să își conserve și să își promoveze cultura locală, tradițiile și din patriotismul lor local. Faptul că înfrățirea se realizează în 2018, Anul Centenarului, nu poate decât să întărească această colaborare și să îi imprime un plus de sentimente. Suntem gata să-i susținem pe colegii noștri din Ialoveni pentru scrierea de proiecte europene, profesionalizarea corpului administrativ, proiecte economice, educaționale și culturale, în general tot ceea ce presupune familiarizarea cu principiile și conceptele europene spre care tinde și Republica Moldova“, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

(Ada Botezan)

Cele mai citite

Related Articles