Accident teribil aseară în Bistrița-Năsăud. Un mort și șase răniți

Un accident extrem de grav a avut loc miercuri seară, 21 februarie, la ieşirea din comuna Ilva Mică spre oraşul Sângeorz-Băi, în judeţul Bistriţa-Năsăud. În impact au fost implicate două maşini în care se aflau, în total, zece persoane. ISU a activat Planul Roşu de intervenţie.

Coliziunea a avut loc între o maşină Volkswagen Sharan, în care se aflau şapte persoane, şi un autoturism Seat, în care călătoreau trei oameni. Ocupanţii van-ului Volkswagen se îndreptau spre Năsăud de la o casă de rugăciune aflată în comuna Maieru, iar cei trei pasageri din Seat erau studenţi şi mergeau spre oraşul Sângeorz-Băi şi comuna Rodna dinspre Cluj-Napoca. Toţi cei zece oameni implicaţi în accident au fost răniţi în urma impactului.

Potrivit martorilor, studenţii din autoturismul de culoare albă circulau cu viteză, au derapat într-o curbă şi au lovit în plin o altă maşină care circula din sens opus. În urma impactului, bucăţi din autoturismul Seat au fost împrăştiate pe câţiva metri buni.

„Conducătorul auto al autoturismul care se deplasa spre localitatea Sângeorz-Băi a pierdut controlul volanului şi a intrat în derapaj, colizionându-se frontal cu un autoturism marca Sharan, care venea dinspre localitatea Sângeorz-Băi. În urma accidentului au rezultat 6 victime şi o persoană decedată la faţa locului. Se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, a declarat comisarul şef Buta Ciprian. Tânărul care a decedat avea 19 ani și era student.

În final, 6 persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi Spitalul Orăşenesc Năsăud. Trei persoane, printre care şi copilul de 13 ani au refuzat transportul la spital. Viaţa răniţilor nu este pusă în pericol.

„O victimă a fost în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, am fost siliţi să declarăm decesul la fața locului. Au mai fost două victime cu traumatisme toraco-abdominale şi încă patru victime cu contuzii minore. Alte trei victime au refuzat transportul la spital”, a declarat medicul SMURD Cristian Petruţiu.

Cele mai citite

Related Articles