[FOTO] Satul şi agricultura, tema primei întâlniri de lucru a Comitetului de coordonare a activităţilor agricole din Caraş-Severin

În scopul coordonării activităţii agricole la nivel judeţean, la îndemnul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, toate instituţiile de profil din Caraş-Severin, sub coordonarea AFIR, s-au constituit într-un comitet de coordonare a acesteia.

O primă întâlnire a Comitetului de coordonare a activităţilor agricole a judeţului Caraş-Severin s-a consumat marţi, 20 februarie la Consiliul Judeţean, acţiune care a avut ca leitmotiv satul românesc şi agricultura, precum şi mijloacele sau soluţiile prin care se urmăreşte menţinerea tinerilor în mediul rural prin realizarea de către aceştia de proiecte viabile pe toate măsurile implementate de Ministerul Agriculturii prin: AFIR, APIA, Direcţia pentru Agricultură, ADS şi Agenţiile naţionale pentru zootehnie şi de îmbunătăţiri funciare, dar şi problemele punctuale cu care se confruntă fermierii la întocmirea documentaţiilor şi depunerea actelor necesare.

Comitetul de coordonare a activităţilor agricole a întrunit la Reşiţa zeci de agricultori, fermieri, legumicultori, viticultori, pomicultori şi crescători de animale din judeţ.

Silviu Hurduzeu, preşedintele forului judeţean, pentru Radio Reşiţa:

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai declarat că, instituţia pe care o reprezintă încurajează şi susţine întocmirea de proiecte cu specific agricol şi speră într-o revenire a satului românesc aşa cum a fost el odată. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles