Bugetul orașului Băile Herculane pentru anul 2018 – între investiții și cheltuieli salariale!

Orașul Băile Herculane dispune în acest an de un buget total în sumă de aproximativ 2 milioane de EURO, care a fost aprobat în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local din luna februarie. 

“Modificări mari nu sunt asupra bugetului, am acordat o importanță deosebită capitolului de investiții, unde suma nu este chiar atât de mare, aproximativ 1,5 milioane de lei, vor reabilitate câteva obiective. Acordăm o foarte mare atenție cofinanțărilor pentru proiectele europene, unde noi avem deja contracte de finanțare semnate cu Agenția de Dezvoltare Vest!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul orașului de pe Valea Cernei.

O presiune mare asupra bugetului o reprezintă plata salariilor majorate în administrația publică locală și care, în multe localități, consumă cea mai mare parte a bugetelor locale! “Am văzut articole în care se pare că acest capitol al salariilor influențează foarte mult bugetul unor primării, dar la noi nu este cazul! Pot să vă spun ca un procent din total buget este prevăzut pentru salarii undeva la 40 la sută din acest buget! În urma calculelor făcute, cu siguranță aceste salarii vor fi plătite până la sfârșitul anului! Față de anul trecut, suma prevăzută pentru bugetul anului în curs înregistrează o diminuare de aproximativ 1,4 milioane lei datorită și faptului că cheltuielile privind finanțarea învățământului nu mai trec prin primării, ci prin Inspectoratul Școlar Județean. Per ansamblu, dacă am lua în calcul această sumă ar fi un plus la valoarea bugetului pe anul 2018!”, ne precizează edilul-șef al orașului Băile Herculane.

O sursă importantă la bugetul local este reprezentată de noile investiții în turism care vor fi realizate în cursul acestui an, ne spune Cristian Miclău : “Sperăm că odată cu deschiderea unor noi unități turistice din orașul Băile Herculane să creștem și capitolul de venituri la Primărie! Este vorba de cel puțin patru unități turistice care se vor deschide în 2018 și vor crea foarte multe locuri de muncă, ceea ce va duce la o dezvoltare mai departe a stațiunii Băile Herculane!”

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles