Ioan Popa are liber pe …Semenic

466

Societatea Schilift care are ca acţionari Consiliul judeţean Caraş-Severin, Consiliul judeţean Timiş şi comuna Văliug nu are director de circa un an de zile şi implicit nici activitate.

Pentru a simplifica procedurile de desemnare a unuia, consilierii judeţeni au votat o modificare care permite ca un singur adiministrator din cei 3 pe care îi are societatea să poată lua o astfel de decizie.

De un an de zile în această formulă, membri adunării generale a societăţii nu s-au întâlnit. Eu sper să se întâlnească pentru că nu există nici o dorinţă de a lua din acţiunile cuiva sau de a diminua vreunul dintre acţionarii societăţii sau de scoatere a verunuia din societate.de-a lungul timpului, Consiliul judeţean Caraş-severin a dat un ajutor de minimis. Acum nu mai este posibil acest lucru. Îmi doresc, şi ne dorim, ca la nivelul Adunării generale a societăţii Schilift să se identifice soluţii ca această societate să funcţioneze”- a explicat preşedintele Consiliului judeţean, Silviu Hurduzeu .

Din partea Consiliului judeţean Caraş-Severin, Ioan Crina a fost desemnat să convoace Adunarea generală a Asociaţilor.

Statutul a fost prost făcut, din punctul meu de vedere: era un statut cu 3 administratori, deci era condusă de toţi cei trei. Eu vă spun că am cele mai bune intenţii şi chiar vreau să dezvolt partea aceasta de turism pe Semenic. Ori vin cu noi – să fie numai aşa, cu numele, ori sunt de acord să participe la masterplanul pe care-l discutăm. Dacă nu, mai bine să ne lase în pace, dacă nu sunt în stare să vină la o adunare generală. Acuma, mişcându-se puţin apele, am dorit să ne întâlnim, mai ales că majoritari sunt ceilalţi (Consiliul judeţean Timiş şi Primăria Văliug), noi avem numai 36%” – a afirmat Ioan Crina în plenul şedinţei de consiliu în care s-a votat modificarea statutului societăţii.

Frământările cărăşenilor au fost repede soluţionate de preşedintele Consiliului judeţean Timiş, Călin Dobra, care a declarat în exclusivitate pentru Radio Reşiţa:

„Vă spun că nu există posibilitatea ca şi Consiliul judeţean Timiş să investească în Caraș-Severin, e destul de complicat din punct de vedere legislativ. Iar acea societate Schilift, nu mai este de interes pentru noi. Consiliul Judeţean a investit la înfiinţarea societăţii cu aportul de capital iniţial, şi atât. Iar acum, la ultimele discuţii, primăria Reşiţa s-a arătat interesată. Aştept o scrisoare de intenţie oficială de a cumpăra acţiunile de la noi” – a spus Călin Dobra.

Deci, primarul Ioan Popa are liber pe Semenic.

De menţionat că până acum, societatea Schilift s-a ocupat în special cu administrarea pârtiei Uriaşul, de pe Muntele Semenic, pârtie care în această iarnă nu a fost deschisă, spre dezamăgirea schiorilor avansaţi.(Daniela Tudor)