O sută de mii de tinere românce lucrează în industria videochat-ului

Ce șanse au într-o țară săracă? Se dezbracă în fața camerelor și transmit online pentru clienți străini care plătesc bine. Aceasta este ocupația pe care 100.000 de tinere românce o au, potrivit publicației Vice France, care a publicat zilele trecute un articol în care analizează acest fenomen.

Industria videochatului în Romania genereaza profituri de peste 300 de milioane de euro, fiind considerată una dintre cele mai profitabile din Europa.

În țara noastră există peste 5.000 de studiouri de videochat, neînregistrate fiscal. Desi aceasta afacere nu este ilegala, autoritatile refuza sa inregistreze fiscal studiourile de videochat, astfel incat angajatii nu pot beneficia de drepturile si beneficiile pe care le ofera un contract de munca. Multi patroni sunt nevoiti sa isi declare aceste afaceri ca agentii de modelling sau firme de telecomunicatii mai spun jurnaliștii francezi.

În România, aproape 15% dintre tineri sunt șomeri. Prin urmare, este foarte ușor ca astfel de studiouri să atragă studente și tinere care vor să câștige ceva bani. “Poti sa cumperi orice vrei si te face să traiesti ca un star de film” – sunt anunturile prin care sunt recrutate tinerele. Câștigul oferit este de câteva ori mai mare fata de salariul minim pe economie.

Ce trebuie să facă pentru acești bani? Fetele conversează cu clienții, se dezbracă și dansează.

2 COMENTARII

  1. Poate si lipsa vreunei reale capacitati, adica daci stii sa faci ceva si ai incredere in tine, se vor gasi sa te plateasca. Daca nu stii sa faci nimic, insa nici nu esti pudica sau traditionalista, dar totusi nici destul de sincera cu tine incat sa faci prostitutie reala, te apuci de videochat, ca sa incanti toti psihopatii si alti afectati mintal, sa aiba orgasm la ei acasa si sa te aduca noaptea in visele lor. Jalnica ocupatie, in opinia mea. Mult mai jos decat prostitutia, care arata lipsa de ipocrizie, franchețe. Vrei sa fii curva, dar ti-e teama sa te uiti in oglinda si sa o spui. Teama de propria judecata si de eventual oprobiu public.

  2. Sunt multe motive pentru care tinerele aleg acest domeniu de munca, iar principalele le putem considera plata avantajoasa, programul flexibil si faptul ca nu se cere experienta.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles