[FOTO] Doi îndrăgostiți au căzut cu mașina de la 20 de metri, în timpul unei plimbări nocturne

998

Doi tineri din Reşita, de aproximativ 20 de ani, au plonjat noaptea trecută cu un autoturism de la o înălțime de aproximativ 20 de metri, într-un cartier de case.

Cei doi tineri, au plecat la o plimbare nocturnă, în seara zilei de luni, 12 februarie, după ora 22.00 în direcţia Muncitoresc când, la un moment dat, la intrarea pe Pasajul Nera din Reșița, din cauza vitezei şi a condiţiilor de drum, tânărul a pierdut controlul volanului, iar mașina a urcat pe trotuar, a rupt o balustradă metalică, după care s-a rostogolit pe o pantă foarte abruptă și s-a oprit cu roțile în sus pe strada Stâncilor la o diferență de nivel de peste 20 de metri.

Pompierii, sosiţi la faţa locului, au îndepărtat bornele de la bateria electrică a mașinii și au ajutat la repunerea ei pe roți, maşina fiind răsturnată pe partea dreaptă, iar o platformă de intervenție a ridicat vehiculul și a eliberat zona. Autoturismul avariat era de fabricație recentă. Din păcate, după evenimentul rutier de astă noapte, mașina mai este bună doar de piese de schimb și fier vechi.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În urma accidentului conducătorul autoturismului și o tânără de 18 ani din Reșița, pasageră pe scaunul dreapta față, au fost transportați la Spitalul de urgență din municipiul de pe Bârzava, din fericire fără leziuni grave, nefiind necesară internarea.

Comisarul șef Dinu Nicorici, de la Inspectoratul Județean de Poliție din Caraș-Severin, explică împrejurările în care s-a produs accidentul:

Subliniem faptul că, atât conducătorul auto cât și pasagera purtau centura de siguranță în momentul producerii accidentului.

Se continuă cercetările față de conducătorul auto sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 196 Cod Penal.

Polițiști rutieri recomandă să adaptați viteza la condițiile de drum și, mai ales pe timpul sezonului rece, să țineți cont de faptul că aderența pneurilor la carosabil poate fi foarte diferită pe sectoare de drum succesive, datorită condițiilor meteo.