Emoții pentru tinerii cărășeni: a început BAC-ul

Pentru elevii din clasele terminale de liceu, încep de astăzi emoţiile examenului de bacalaureat care, pentru prima dată, a fost împărţit în două.

Este vorba despre o etapă de competenţe  care începe de astăzi şi o a doua în care se vor susţine probele scrise şi care va începe în iunie. În Caraş-Severin s-au înscris peste 1.9000 de elevi care vor participa astăzi şi mâine la evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală de limbă şi literatură română.

Miercuri şi joi are loc evaluarea competenţelor lingvistice orale în limba maternă. În Caraş-Severin această evaluare va avea loc doar la Colegiul naţional “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa şi la Liceul bilingv Caraşova.

Vineri, 16 dar şi luni şi marţi, 19 şi 20 februarie are loc evaluarea competenţelor digitale, iar în 21 şi 22 februarie, evaluarea copetenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională. La această probă, tinerii cărăşeni au avut de ales între engleză, franceză şi germană.

Deşi practic nimeni nu pică aceste competenţe, fără să le susţii, nu se poate participa la probele scrise ale bacalaureatului-a menţionat inspectorul Claudia Rof -secretarul comisiei de bacalaureat.

În ceea ce priveşte probele scrise, acestea încep în 25 iunie cu proba la limba şi literatura română, în 26 iunie are loc proba de limba şi literatura maternă, în 27 iunie are loc proba obligatorie a profilului, iar în 28 iunie va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate în 4 iulie. În perioada 5-8 iulie se vor rezolva contestaţiile, iar rezultatele finale se afişează rezultatele finale.(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles