10 români au murit, răpuși de gripă, de la începutul anului

Gripa a făcut o victimă și în Hunedoara. Un bărbat de 62 de ani a murit, ceea ce înseamnă că, de la începutul sezonului, s-au înregistrat 10 decese în România din cauza gripei, a transmis aseară TVR.

Bărbatul avea probleme cardiace și nu era vaccinat. Deși a primit tratament nu a putut fi salvat. Nu se știe exact ce tulpină de virus avea.

Medicii atrag din nou atenția populației să se vaccineze, în special cei care intră în categoria de risc cum era și cazul acestui bărbat: bolnavii cronic, vârstnicii și copiii.

O situație gravă este  la Institutul de Oncologie din Iaşi acolo unde o  femeie bolnavă de leucemie a fost răpusă de gripă. Pacienta era infectată cu virusul AH1N1. A fost printre primii bolnavi depistaţi, iar luni seară s-a stins din viață. Alţi 10 bolnavi de cancer, care au luat gripa, sunt ţinuţi sub supraveghere. Trei dintre ei, însă, sunt în stare critică.

Pe lângă bolnavii de cancer contaminaţi cu gripă, şi trei cadre medicale sunt suspecte că au luat virusul AH1N1. Până acum, doar jumătate dintre angajaţii Institutului Oncologic s-au vaccinat antigripal. Ca să nu se răspândească boala, toţi pacienţii care vin acolo sunt testaţi rapid pentru depistarea virusului extrem de periculos.

Vremea e foarte caldă pentru această perioada, așa că sezonul de gripă s-ar putea prelungi până în martie. Medicii recomandă vaccinul antigripal.

Cele mai citite

Related Articles