Cod galben de ceață pentru mai multe zone din țară

52

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting, cod galben de ceață, în vigoare marți dimineață, până la ora 8.00.

Vizează zona joasă a județului Timiș și este ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. Sunt anunțate și depuneri înghețate.

Un cod galben de ceață este în vigoare până la 09.00 și în județele Ilfov, Ialomița , județul Teleorman, zona joasă a județului Prahova, în județul Călărași, zona joasă a județul Dâmboviţa, județul Giurgiu, județul Olt și județul Vâlcea.

În aceste zone ceaţa determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, sfătuim conducătorii auto care se deplasează în astfel de zone să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, să folosească luminile de ceaţă, să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi observaţi în trafic, să evite să se angajeze în depăşirea altor vehicule sau să o facă doar după a asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi, în general, să manifeste o conduită preventivă la volan.