Autosanitare noi şi îmbunătăţirea actului medical sunt doar câteva dintre obiectivele noului manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin!

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin are un nou manager începând de astăzi! Tânărul medic caransebeşean, Adrian Arsenie Truică, cu o experienţă de 14 ani, în acest serviciu medical, are planuri măreţe pentru desfăşurarea în bune condiţii a actului medical.

Reînoirea parcului auto cu autosanitare moderne, înfiinţarea unor substaţii în mai multe localităţi din Caraş-Severin, angajarea şi formarea de personal dar şi creşterea calităţii actului medical sunt doar câteva dintre obiectivele pe care noul şef a promis că le va îndeplini în cel mai scurt timp posibil.

Adrian Arsenie Truică este motivat, a identificat deja o bună parte din problemele existente şi nu se teme să spună lucrurilor pe nume! Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin are un parc auto învechit şi are mare nevoie de autospeciale noi. Noul şef, a promis că va face toate demersurile necesare către Ministerul Sănătăţii pentru a rezolva şi această problemă în cel mai scurt timp.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă deţine un număr de 39 de ambulanţe la ora actuală, dintre care în stare de funcţionare se află 85 %, adică 32 de ambulanţe restul fiind cu diverse probleme tehnice, aflate în service în vederea reparări . Dintre cele 39 de ambulanţe vă pot spune că 31 au un grad de uzură de 100%. Două ambulanţe au un grad de uzură de 80% şi celelalte 6 un grad de uzură între 60-75%. Parcul auto este relativ învechit, necesită achiziţie şi aducere de noi ambulanţe dar, doar cu ajutorul Ministerului Sănătăţii. Un minim de 10 ambulanţe consider că ar fi nevoie pentru fiecare substaţie şi să vedem în ce stare sunt celelalte, rulajul în kilometri este foarte mare între 400.000-700.00 de kilometri, necesită cheltuieli foarte mari pentru menţinerea în exploatare a acestora, aparatura din dotare este învechită aşa că vorbim din nou despre alte cheltuieli. Vă asigur că o să fac toate demersurile necesare pentru a rezolva aceste probleme, pentru a creşte calitatea actului medical”, a precizat noul manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, Adrian Truică.

Conform legii maşinile care au fost folosite peste 300.000 de kilometri trebuie înlocuite şi treptat vor fi folosite doar la intervenţii care nu reprezintă urgenţe, pentru a nu pune viaţa pacienţilor în pericol.

Alte detalii despre obiectivele noului manager în ceea ce priveşte deschiderea unor substaţii dar şi posturile vacante la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, puteţi afla în zilele următoare, urmărind siteul nostru radioresita.ro!

Daiana Roşca

 

Cele mai citite

Related Articles